2021. 01. 27., szerda, 10:00

Szabálytalanul parkoló autók sokasága bosszantja a veszprémieket, egyre macerásabb a parkolás

Sokan értelmezik sajátosan az ingyenes parkolás lehetőségét a városban.

Az ingyenes parkolás járványhelyzet elleni védekezésben játszott szerepe nem kis fejfájást okoz az autósoknak, mivel hiába ingyenes, ha körülményes találni szabad helyet a belvárosban, ráadásul a városnak sem kis bevételhiányt okoz a kialakult helyzet. És ha már ennyire komplikált szabad helyet találni, nem is csodálkozunk, ha sokan igen sajátosan értelmezik az ingyenes parkolás lehetőségét. Szabályos vagy sem, ott állnak meg ahol fizikailag lehetséges, legyen az járda vagy parkolóhelynek nem minősülő hely akár épp zöldterület, nem számít.

 

forrás: FacebookA járművek számának folyamatos növekedése csak hab a tortán, a helyek buzgó keresése közben sokan figyelmen kívül hagyják a parkolás szabályait, kifejezetten arra vonatkozóan, hogy Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának határozata alapján 100 000 forintig terjedő közigazgatási bírságot vonhat maga után a zöldfelületen való parkolás, mely határozat eredeti célja volt korlátozni a problémát.

 


 

A zöldfelületeken való parkoláson felül napi szinten találkozhatunk szabálytalanul parkoló autókkal, jó példa erre az Ádám Iván utca eleje és a hotel előtti parkoló rész is, bár itt a legnagyobb probléma inkább az, hogy rendszerint akadálypályává változik a parkoló, így komoly kihívás jelent áthaladni rajta anélkül, hogy ne találkoznánk itt-ott csak egy pár percre lerakott kocsival, amelyek aztán még tovább nehezítik a haladást az amúgy is túlzsúfolt parkolóban. 

Beérett az ingyenes parkolás hátránya, nem maradt parkolóhely Veszprémben - VIDEÓ

Beérett az ingyenes parkolás hátránya, nem maradt parkolóhely Veszprémben - VIDEÓ

Az új szigorítások értelmében az egész országban ingyenesen parkolhatunk a közterületeken, ám ez a valóságban mégsem ad feltétlenül okot az örömre, hiszen jött egy újabb akadály, a "hol van már egy szabad hely" problémája.

 

Ti mit gondoltok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!