2021. 01. 29., péntek, 15:50

Meggondolta magát a kanizsai resti - Mégsem vállalja be a hétfői nyitást

A nagykanizsai Resti Presszó és Söröző volt az első azoknak a vendéglátóknak a sorában, akik nyíltan bevállalták, hogy a korlátozások ellenére kinyitnak február 1-én. Sokan készültek rá hogy ellátogatnak a városba, és személyükkel is támogatják az akciót, azonban a tulajdonos arra az elhatározásra jutott, hogy mégsem nyit ki.

Mint írja, arról értesült, hogy a rendvédelmi szervek erősítéssel érkeztek volna a hétfői nyitásra, hogy azonnal bezárják, másrészt nem szeretné az állam pénztárcáját tömni a büntetéssel. A döntésben talán szerepet játszottak a csütörtöki kormányinfón elhangzottak, illetve Orbán Viktor péntek reggeli Kossuth Rádiós nyilatkozata:

... Nem megoldás, hogy kimegyünk és megsértjük a szabályokat. Egyértelműek a szankciók: 150 ezertől 1 millió forintig terjedő bírságot kaphat, aki megszegi a szabályt. Ha valaki működteti az éttermét, azt bezárják fél évre, ha megismétlődik a dolog, akkor egy évre, a működtetőket pedig eltiltják e tevékenységtől fél- vagy egy évre. Higgyék el, nem éri meg.

A Tömeges Üzletnyitás mozgalom térképén mindezektől függetlenül mostanáig 178 hely jelezte, hogy nyitnak elsején.

 

Mit gondoltok, valójában hány hely vállalja be a hétfői nyitást? 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!