Veszprémieknek is szurkolhatunk a mai elődöntőkben

2021. 01. 29., Péntek, 09:03

Veszprémieknek is szurkolhatunk a mai elődöntőkben

Bár Magyarország kiesett az egyiptomi világbajnokság legjobb nyolc csapata között, még így is szoríthatunk veszprémi játékosoknak a torna további részében. Ma kezdődnek az elődöntők.

A negyeddöntőben búcsúzott Magyarország a világbajnokságtól, miután egy végletekig kiélezett mérkőzésen, hosszabbítás után kikapott Franciaországtól, ezzel pedig az 5. helyen zárta a tornát, amely minden idők harmadik legjobb eredménye a magyar válogatottnak a világbajnokságok tekintetében (1986-ban ezüstérem, 1997-ben pedig a negyedik helyezést értük el).

Itt a vége, a legjobb nyolc között búcsúztunk a világbajnokságtól

Itt a vége, a legjobb nyolc között búcsúztunk a világbajnokságtól

Őrületesen izgalmas mérkőzésen, három góllal kikapott Magyarország az egyiptomi férfi kézilabda világbajnokság negyeddöntőjében Franciaország ellen a hosszabbítást követően. A magyar válogatott ezzel az ötödik helyet megszerezve, a legjobb nyolc között búcsúzott a tornától.

A világbajnokság azonban folytatódik, ma este rendezik meg a két elődöntőt, ahol is a minket legyőző Franciaország Svédország ellen küzd meg a döntőbe jutásért, míg a másik ágon a házigazda egyiptomiakat büntetőpárbajjal kiejtő Dánia a 2019-es Európa Bajnokság címvédőjével, Spanyolországgal játszik a fináléért. Bár mi már nem vagyunk érdekeltek, de veszprémi játékosoknak még így is szoríthatunk mind a két párharcon, hogy bejussanak a világbajnokság döntőjébe. 

Franciaország - Kentin mahé

A francia – svéd párharcon a gallok irányítójának, Kentin Mahénak szurkolhatunk, aki bár ellenünk viszonylag keveset játszott (a mérkőzés végén egy nagyon fontos hétméterest értékesített azonban ellenünk), eddig igazi vezéregyénisége volt a francia csapatnak. Azt nem lehet mondani, hogy a Telekom Veszprém irányítójának ismeretlen lenne ez a kihívás, ugyanis Mahé tagja volt annak a 2017-es világbajnok francia keretnek is, amely a döntőben 7 góllal legyőzte akkor Norvégiát (33:26). Azon a mérkőzésen a veszprémiek francia irányítója 5 gólig jutott. Most Svédország ellen bizonyíthatja be, hogy még mindig a világ legjobb irányítói közé tartozik.

spanyolország - rodrigo corrales & Jorge Maqueda

Az elődöntő másik párharcán is találkozhatunk ismerős arcokkal, hiszen Spanyolország keretében két veszprémi játékos is meghatározó szerepet játszik. A spanyolok és a Telekom Veszprém kapusának, Rodrigo Corrales-nek és jobbátlövőjének Jorge Maqueda-nak szurkolhatunk, hogy a dánokat legyőzve döntőt játszhassanak. Corrales az egyik kulcsembere volt a spanyol válogatottnak a Norvégia elleni elődöntőben, ahol is 19 védést mutatott be és 44%-kal védett, ezzel pedig a mérkőzés legjobb játékosának járó díjat is elnyerte. Bár Alex Djushebaev a spanyolok elsőszámú jobbátlövője, a Telekom Veszprém balkezes bombázójának, Jorge Maqueda-nak sem kell megmutatni, hogy merre is van a kapu, ha pályára lép, eddig ő is igencsak szépen termeli a gólokat. Ha ma túllépnek Dánián, akkor a tavalyi Európa Bajnokság után, az idei VB-n is döntőt játszhattnak.

Ma itthoni idő szerint este fél nyolctól lép pályára a Kentin Mahável felálló Franciaország Svédország ellen, ezt követően pedig szintén itthoni idő szerint este fél kilenctől láthatjuk Corrales és Maqueda szereplését a Spanyolország Dánia mérkőzésen.

Jó lenne úgy lezárni vasárnap ezt a kaotikusnak mondható világbajnokságot, hogy ha már mi emelhetjük magasba a trófeát, akkor legyen ott egy veszprémi játékos!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: