2021. 02. 03., Szerda, 14:17

Napi random: aerobikozás közben élőben közvetítette egy nő a mianmari puccsot

Aki figyelemmel követi a világsajtót, értesülhetett róla, hogy az ázsiai Mianmarban katonai puccsot hajtottak végre. A fejlemények aggodalomra adhatnak okot, viszont nem mehetünk el a tény mellett, hogy egy nő épp aerobik órát tartott közvetlenül a puccs alatt, ami a háta mögött zajlott és amit így észre sem vett.

 

Tavaly novemberben választotta meg a mianmari lakosság a második szabad választásokon az új parlamentet, aminek összetételét tekintve az eddigi kormánypárt elsöprő győzelmet aratott. Az ország hadserege 2011-ig irányította az országot, közel 50 éves hatalmuk után buktak meg. Most viszont, a 2. demokratikus választás után választási csalást kiáltottak ki, a napokban letartóztatták a legtöbb politikai személyt, a hadsereg főparancsnoka vészhelyzeti állapotot hirdetett ki 1 évre, magát elnöknek nevezte ki.

A komédia az egészben, hogy a mianmari puccs alatt, előtt, közvetlen egy kormány által megbízott aerobik-oktató online órát tartott, mit sem foglalkozva azzal, hogy mögötte épp egy katonai puccs zajlik.

Sokan állították, hogy hamis a felvétel, ám több felvételt is találni a neten a helyszínről, ahol nem zajlik mögötte épp a történelmi esemény.

Mennyire bizarr sztori már!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: