2021. 02. 03., szerda, 11:31

Reszkessetek kutyaszaporítók - Így számolnák fel az illegális kutyakereskedelmet Magyarországon

A Nébih osztotta meg weboldalán az információt, hogy egy április elsejével hatályba lépő rendelettel komolyan fellépnek majd az állatkínzó kutyaszaporítók ellen és harcolnak az illegális kisállatkereskedők tevékenységének visszaszorításáért és felszámolásáért.

Magyarországról több tízezer kutyát adnak el az Európai Unió tagállamaiba évente, ezek nagy része fél évnél fiatalabb kutya, amelyek a kutyaszaporítóktól törzskönyv nélkül kerülnek a kisállat piacra. Ráadásul az EU tagállami visszajelzés alapján a Magyarországról származó kutyakölyköket sok esetben illegálisan és túl fiatalon szállítják.

 

Forrás:Pinterest.com

 

A kisállat kereskedelemmel foglalkozóknak, kutyaszaporítóknak eddig nem kellett bejelenteniük tevékenységüket a hatóságnak. Az illegális kisállat kereskedelem felszámolása érdekében ez a jövőben megváltozik. 2021. április 1-től ugyanis a kedvtelésből tartott állatok forgalmazását végző vállalkozásoknak a helyileg illetékes élelmiszerlánc-felügyeleti szervnél be kell jelenteniük FELIR azonosító szám köteles tevékenységüket.

Reméljük lesz foganatja a dolognak!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!