2021. 02. 06., Szombat, 11:11

Fegyvert rántott verekedés közben egy balatonfüredi férfi, még időben leszerelték

Lezárta a rendőrség a vizsgálatot egy nyári balatonfüredi balhé ügyében, mikor egy 32 éves helyi férfi megütötte egyik ismerősét. A balhét követően hajnalban a férfi visszament a szórakozóhelyre, ahol dulakodni kezdett az egyik alkalmazottal, majd a fegyveréért nyúlt, de a biztonsági őrök még épp időben leteperték.

Emberölésre irányuló előkészület és súlyos testi sértés bűntett, valamint garázdaság és kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt eljárás a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon egy 32 éves helyi lakossal szemben. A férfi 2019. június 14-én, éjszaka egy balatonfüredi szórakozóhelyen szóváltásba keveredett egyik ismerősével, és megütötte őt. Másnap hajnalban az elkövető engedéllyel tartott maroklőfegyverével visszament a helyszínre, majd a vendéglátóhely egyik alkalmazottjával is összeveszett. Dulakodni kezdtek, majd a férfi a nadrágjába tűzött lőfegyveréhez nyúlt. Elővenni azonban már nem tudta, mivel a szórakozóhely biztonsági őrei megakadályozták. A kiérkező járőrök a helyszínen elfogták a férfit, majd előállították, és a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. Az eljárás során elrendelt szakértői vizsgálat megállapította továbbá, hogy a tettes szervezetében kábítószernek minősülő anyag volt kimutatható.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: