2021. 02. 23., kedd, 15:36

Zacher Gábor szerint őszre visszakaphatjuk a járvány előtti életünket

A toxikológus főorvos a Life TV reggeli műsorában beszélt az előttünk álló időszakról, amely lássuk be, koránt sem túl biztató.

Zacher szerint egyre több okunk lehet a reménykedésre, hiszen egyre több vakcina áll rendelkezésre, így az oltással akár már őszre vissza is kaphatjuk a járvány előtti életünket. A műsorban megkérdezték tőle azt is, hogy milyen vakcinát választana:

 

Négy oltást már engedélyeztek hivatalosan, a Pfizert, a Modernát, az AstraZenecát és a Szputnyikot, ezek közül bármelyiket nyugodt szívvel ajánlom.

Hozzátette, a kínai oltóanyagot egyelőre kicsit távolságtartással kezeli, ám ez nem azt jelenti, hogy nem is használná. Bizonytalansága abból ered csupán, hogy nem tudni róla mindent, hiányos leírása miatt. Zacher ezután kiemelte, hogy mindenkit az oltásra bíztat, szemünk előtt lebeghet Izrael példája, ahol már a lakosság több mint 60 százalékát be is oltották, ennek köszönhetően pedig már nyitnak is.

A főorvos szerint fontos, hogy emelkedjen az oltási hajlandóság, hiszen ha elegen oltatják be magukat, akkor őszre talán vissza is kaphatjuk a régi életünket.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!