2021. 02. 27., szombat, 10:23

Újabb korlátozások lehetőségét vetette fel a Nemzeti Népegészségügyi Központ vezetője

Véleménye szerint indokolt lenne két hétre bezárni az általános iskolákat és a plázákat, csak az élemiszerboltok, patikák, posták és bankok lehetnének nyitva.

A Hír Tv vendége volt Galgóczi Ágnes, az NNK járványügyi osztályvezetője, aki a beszélgetés során elmondta, hogy a mutáns vírusok terjedése és a járványügyi adatok negatív tendenciája miatt szükséges lehet további korlátozó intézkedések bevezetése. 

Véleménye szerint két hét lezárás lenne indokolt az általános iskolákban, melyek digitális oktatással működnének ez idő alatt, ugyanennyi időre lenne érdemes bezárni a plázákat, amelyek a járvány terjedésének egyébként is melegágyai, miután nagyobb tömegek tudnak összegyűlni ezeken a helyszíneken. 

Így a két hetes periódus alatt csak a létfontosságú élelmiszert árusító üzletek, gyógyszertárak, posták, bankok lennének nyitva, ez az időintervallum elegendő lenne arra is, hogy az oltásokkal tovább haladjanak, így nyernének egy kis időt a vírus terjedésével szemben, a rövid lezárás pedig látványos eredményeket hozna.

Mit gondoltok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!