2021. 03. 31., szerda, 09:56

Volt, akinek több millió tűnt el a számlájáról a csomagküldős csalás miatt

Magyarországon több százezer érintettje is lehet a csomagküldős csalásnak, szerencsére károsultja annál kevesebb, de azért volt olyan is, aki több millióval lett karcsúbb az applikáció telepítése után, de akad olyan is, akinek a készüléke 1700 további vírusos üzenetet küldött ki.

Mint arról korábban beszámoltunk, dübörög a csomagküldős csalóprogram. Az SMS-ekben az adathalászok egy csomagküldős linket helyeztek el, amire persze sokan rá is kattintottak és így egyben telepítették a FluBot-ot, aminek a feladata lemásolni a banki vagy kriptovaluta fiókok felületét és megszerezni hozzá a belépési kódokat, de tulajdonképpen képes hozzáférni majdnem minden funkcióhoz.

Csomagküldők nevében csalnak a kiberbűnözők Veszprémben is

Csomagküldők nevében csalnak a kiberbűnözők Veszprémben is

A karantén-szabályok életbelépése óta jelentősen megemelkedett az internetes vásárlások, valamint a csomagküldő szolgáltatók általi kézbesítések száma. A helyzet új lehetőséget teremtett a kiberbűnözőknek az adathalászatra.

Az RTL Híradójának egy névtelen áldozat arról számolt be, hogy az alkalmazás telepítés után lenullázódott a bankszámlája, vélhetően a kiberbűnözők javára.

 

 

A rendőrség nyomon van és nagy erővel dolgozik a kódok visszafejtésén és a csalók elkapásán. És persze a károsult hölgy pénzének visszaszerzésén is, de a csalókat előbb el kell kapni, bíróság elé állítani és csak utána jöhetnek a vagyonvisszaszerzéshez szükséges lépések.

 

Szóval még egyszer: NEM megnyitni ezeket a linkeket!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!