2021. 04. 07., Szerda, 13:35

Felhívást tettek közzé a diákok - Ne menjünk suliba április 19-től!

Azt követelik, hogy ne vezesse be a kormány április 19-én a kötelező jelenléti oktatást.

Az ADOM Diákmozgalom szervezői online felhívást tettek közzé a Facebookon, amelyhez máris közel másfél ezren csatlakoztak, akik diákok, szülők, tanárok összefogását kérik. Az online mozgalom szervezői szerint az elmúlt hetekben tapasztalható magas megbetegedések száma és a járvány harmadik hullámának brutális halálozási statisztikái miatt helytelennek tartják a kormány azon álláspontját, amely az általános-és középiskolák április 19-i kinyitását szorgalmazza.

A mai napon minden eddiginél többen haltak meg koronavírusban Magyarországon. Halasszák el az április 19-re tervezett kötelező jelenléti oktatás bevezetését! Ha nem teszik, akkor fogjunk össze, és ne menjünk április 19-től iskolába, folytassuk az online oktatást! 

Nagyon szeretnének már visszatérni az iskolába, barátaikkal, osztálytársaikkal találkozni és saját bőrükön érzik a digitális oktatás hátrányait is, azonban most tanáraik, szüleik, nagyszülőik életéért aggódnak.

Ezért most azt követelik a kormánytól:

  • Ne tegyék kötelezővé április 19-től a jelenléti oktatást
  • a középiskolák nyitásával várják meg a tanárok teljes immunitásának kialakulását
  • a szülők dönthessenek, akarják-e általános iskolás gyermeküket az iskolába vinni 
  • azok a pedagógusok, akik nem szereztek védettséget, választhassák az online tanítás opcióját.

Amennyiben április 19-én a kormány mégis a nyitás mellett dönt, úgy arra kérik középiskolás diáktársaikat, ne menjenek iskolába, a tanárokat pedig arra, hogy folytassák az online oktatást. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: