2021. 04. 16., péntek, 11:56

Látványos módon tolja az arcunkba a Google Earth a klímaváltozás hatásait legújabb funkciójával

A Google Earth a Google egyik legnépszerűbb és egyben a leghasznosabb szolgáltatása is, mely pontos képet ad nekünk a világ bármely pontjáról. Hogy még egyszerűbb és hatékonyabb legyen, a Google sokszor új funkciókkal bővíti termékét, ahogy azt most is megtörtént.

 

Most egy olyan fejlesztéssel állt elő a cégóriás, melynek segítségével láthatjuk a térképen, mennyit is változtak a Föld egyes részei a klímaváltozás hatására. Az első lépés, hogy felkeressük a Google Earth oldalát, majd a baloldalt található menüsor Utazó parancsára kattintunk. Kicsit lejjebb görgetve különböző kategóriákat láthatunk, amelyeket az adott területre vonatkozóan gyűjtötte össze a Google műholdképeket, látványosan szemléltetve az elmúlt évek változásait. Ezeken a képeken legfőképp azok a változások tűnnek ki, melyeket a klímaváltozás és a bolygó melegedése váltott ki.

 

Válogathatunk rengeteg lehetőség közül, végigkísérve erdők kiirtását, tájak elsivatagosodását, gleccserek olvadását, folyók és tavak vízállásváltozását az elmúlt években, évtizedekben.

A képen látható változásokat 1984-től 2020-ig dokumentálva mutatja be a keresőprogram. Ehhez a NASA és az Európai Űrügynökség (ESA) által biztosított adatokat és műholdfelvételeket is felhasználtak.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!