2021. 04. 19., hétfő, 10:53

Kettős veszprémi győzelem - A VKKFT és a Telekom Veszprém is nyert hétvégén

Pénteken a VKKFT lépett pályára az Eger otthonában, míg szombaton a Telekom Veszprém látogatott el Balatonfüredre a Férfi Kézilabda Ligában. Városunk mindkét csapata nyerni tudott és hazavihették a két-két pontot.

SBS Eger – Veszprémi KKFT

A februári hazai pályán elszenvedett egy gólos vereséget követően a VKKFT mindent megtett azért, hogy visszavágjon az Egernek és két ponttal távozzanak a Heves megyei alakulattól. Jól is kezdte a Veszprém a mérkőzést, a 4. percben már 1:4-re mentek. Az Eger tartotta magát és nem engedte, hogy vendégcsapat túlságosan elszakadjon tőlük. Negyedóra játékidőt követően, Éles Benedek góljával 5:7-re vezetett a VKKFT. A hazai csapat addig-addig küzdött, amíg a 23. percben sikerült kiegyenlíteniük, majd az ikszet egészen az első játékrész végéig meg tudták tartani. Félidőben SBS Eger – Veszprémi KKFT 14:14.

 

A második félidőt az Eger kezdte jobban, három gyors góllal elléptek a Veszprémtől (17:14). A VKKFT mintha bent ragadt volna az öltözőben, és immár ők futottak az eredmény után. A 43. percben Bernatonis Rolandas találatával 20:17 volt a hazaiaknak. Negyedórával a lefújást megelőzően aztán magára talált a Veszprém és újabb fordulatot hoztak a mérkőzésbe, Éles Benedek három és Somogyi Bálint egy góljával, egy 0-4-es rohamot diktáltak, amivel át is vették a vezetést (21:22). Borbély Ádám védései a legjobbkor jöttek, ugyanis az azt követő támadásból ismét eredményes volt a VKKFT, így az utolsó percekre két gólos előnnyel mehettek neki. Az Eger ekkor már nem tudott visszakapaszkodni, az utolsó percben még mindkét csapat szerzett egy-egy találatot, de a Veszprém megtartotta a két gólos előnyét. Végeredmény SBS Eger – Veszprémi KKFT 23:25.

 

Szeretnék gratulálni mind a két csapatnak. Bár a kézilabdában nem játszottunk jó meccset, küzdelmes mérkőzés volt. Mind a két csapat szeretett volna nyerni, ebből most mi jöttünk ki jobban. A mérkőzés képe azt mutatta, hogy jól kezdtük a meccset, vezettünk is talán 6:4-re, de fejben kicsit dekoncentráltak voltunk. Rengeteg helyzetet hagytunk ki, ami után az Eger felvette a ritmust, visszajött a mérkőzésbe, ami talán kicsit annak is köszönhető, hogy fáradtabbak voltunk. A második félidő elején abszolút neki állt a zászló, teljesen el voltunk bizonytalanodva, nem tudtunk mit kezdeni a beállójukkal és átlövésekkel. A végén pedig sikerült megfordítani a mérkőzést, Borbély Ádám a második félidő második félében nagyszerűen szállt be a meccsbe és ez átlendített minket a holtponton. A végnén passzívnál kétszer is betaláltunk és ez meghozta a győzelmünket.

- nyilatkozta a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Tombor Csaba.

Balatonfüredi KSE – Telekom Veszprém

A Magyar Kupa elődöntőjét követően most a bajnokságban csapott össze a kupában bronzérmet szerző Füred és a rekordbajnok Veszprém. A Balaton parti alakulat kezdte jobban a mérkőzést, Glendza Aleksander góljával ők szerezték meg a vezetést. A Veszprémen igazán kiérződött a sok mérkőzés okozta fáradtság. Az ötödik percben Bóka találatával már kettővel ment a Füred (5:3). Az első félidőt a hazaiak dominálták, nem engedték ki a kezük közül az 1-2 gólos előnyt. A 19. perc hozott fordulópontot, amikor is Cuparat Corrales váltotta a veszprémi kapuban. Két nagyon fontos védésének köszönhetően az Építők visszajött a mérkőzésbe, majd először kiegyenlítettek, aztán a 25. percben Mahé üres kapus góljával már vezettünk is (11:12). Az utolsó percekben a Veszprém tartani tudta az előnyét és a szünetre is egy gólos előnnyel tudtak menni. Félidőben Balatonfüredi KSE – Telekom Veszprém (14:15).

 

A második játékrész a vendégek kezdték jobban. Petar Nenadic két gyors góljával már három volt a Veszprém előnye (14:17). Ezt követően pedig sikerült megtalálni az ellenszert a Füred játékára, a hazaiak nem tudtak már közelebb kapaszkodni a rekordbajnokhoz. A 47. percben Manuel Strlek hétméteresből szerzett találatával már 4 góllal vezetett a Veszprém (20:24). A Veszprémen továbbra is érződött a fáradtság, de a második játékrész utolsó szakaszában már a saját játékukat tudták játszani. Yahia 54. percben megszerzett góljával 23:29-re növelte az eredményt. 5 másodperccel a lefújást megelőzően még Manuel Strlek betalált, ezzel beállítva az 5 gólos győzelmet. Végeredmény Balatonfüredi KSE – Telekom Veszprém 26:31.

Nagyon nehéz volt a mai mérkőzés számunkra, hiszen vasárnap-hétfő-szerda-szombat ütemben játszottunk, és ez még nekünk is rengeteg meccs. Mindig szenvedünk a Balatonfüred ellen idegenben, mert hazai pályán nagyon jól játszik az ellenfelünk. Egy kis könnyebbséget jelentett, hogy pár napja már játszottunk ellenük, így nem nagyon kellett készülni mára. Boldog vagyok, és büszke a játékosaimra, mivel ma hatalmas erőfeszítést tettek, így elhozhattuk a két pontot ismét.

- mondta David Davis a mérkőzést követően.

 

A Telekom Veszprém továbbra is veretlenül vezeti a tabellát, míg a VKKFT a 18 lejátszott mérkőzést követően a 11. helyen áll. Éles József csapatának azonban nem sok idejük marad pihenni, szerdán ugyanis már a harmadik helyen álló Tatabánya otthonába látogatnak. A Telekom Veszprém majd csak pénteken lép pályára legközelebb, akkor a Sport36 Komló ellen küzdenek meg idegenben.

 

 

Szép volt fiúk! Hajrá Veszprém!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!