2021. 04. 22., csütörtök, 14:37

Ma van a Föld napja, fel kell még hívnunk a figyelmeteket a környezetvédelemre?

Április 22-én van a Föld napja, amikor Földünk megóvására hívjuk fel a figyelmet. Ugyan a mindennapokban is fontos, hogy foglalkozzunk a környezeti problémákkal, ez a nap szuper lehetőség arra, hogy néhány perccel többet szánjunk a témára. Ezért most hoztunk nektek egy kis összefoglalót néhány kezdeményezésről, ami érdekes lehet.

A Föld napjáról csak nehezen lehet megfeledkezni, hiszen még ha meg is tennénk, a Google biztosan emlékeztet minket. A mai napon ugyanis a kereső fejlécére  egy természetet ábrázoló rajz került, amire rákattintva egy rövid animációt nézhetünk meg.

Budapesten szeretnék az embereket arra ösztönözni, hogy válasszák a tömegközlekedést az autó helyett, ezért a mai napon érvényes forgalmi engedéllyel ingyenesen használhatóak a BKK járatai. Ezenkívül a hétvégén megnyitják az Andrássy utat és a Kós Károly sétányt, így egy hosszú szakaszon lehet majd szabadon biciklizni, sétálni.

Aki pedig szeretne valamit tenni a környezetért, de nem tudja hogyan kezdje el, a Greenpeace a segítségére siet. Összegyűjtöttek 30 olyan dolgot, amit tehetünk a Föld védelméért, ezt a listát itt tudjátok elolvasni. A felsorolásban rengeteg lehetőség megtalálható, a legegyszerűbbektől a kicsit nehezebbekig. Mindenkit arra biztatnak, hogy legalább a következő egy hónapban, a biológiai sokféleség világnapjáig, minél több dolgot tegyenek meg a listán szereplő 30 közül.

 

Tegyünk ma mindannyian valamit a Földért!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!