2021. 04. 28., Szerda, 12:41

A hónap végén bezár a balatonfüredi koronavírus szűrőpont

Annyira lecsökkentek a betegszámok, hogy nem indokolt a további működtetése.

Már csak április 30-án 12:00 óráig tart nyitva a füredi Vaszary Villában működő koronavírus szűrőpont, mivel a betegszámok olyan mértékben csökkentek le, hogy nem indokolt a továbbiakban a részleg működtetése - írja a balatonfured.hu. A szűrőpont március óta több mint ezer beutaltnak végezte el a tesztelését, a csúcsidőszakban naponta akár hetven személyt is teszteltek. A szűrések mindössze 30-40 százaléka lett pozitív, napok óta viszont drasztikusan lecsökkent a tesztelési igény. 

Egyre kevesebb beteget kell tesztelnünk, jelenleg naponta tíz mintavételt végzünk, ezért a hónap végén megszüntetjük a füredi szűrőpontot. Természetesen a háziorvos illetve a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiadott beutalóval rendelkezők koronavírus tesztelése tovább zajlik majd. A mentőszolgálat mindenkit telefonon felhív, a mozgásukban korlátozottakhoz illetve az állapotuk miatt nehezen közlekedőkhöz továbbra is kimegyünk és a lakáson végezzük el a tesztelést, a többi esetben a veszprémi szűrőpontra kell beutazni 

– nyilatkozta a balatonfured.hu kérdésre Nátrán Albin vezető mentőtiszt.

A Vaszary Galéria a továbbiakban június 5-től nyílik meg és ad helyet a város 50 éves évfordulója alkalmából rendezett fotókiállításnak. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: