2021. 04. 29., Csütörtök, 09:24

Micsoda meccs! Idegenben győztük le az EB címvédő spanyolokat

Az EHF Euro Cup utolsó előtti mérkőzésén Spanyolország ellen lépett pályára a magyar férfi kézilabda válogatott Antequerában. Egy hullámvölgye teli, végletekig kiélezett mérkőzésen végül sikerült legyőzni az Európa Bajnok címvédőt két góllal.

A mérkőzés első találatáig több, mint négy percet kellett várni, ekkor ugyanis Pedro Rodriguez szerezte meg a vezetést a magyaroknak. Jól kaptuk el a fonalat, ugyanis ezt követően három gólt is dobtunk egymás után (0:4). A spanyolok csak a 8. percben tudták megszerezni az első találatukat Sarmiento révén. 10 percet követően, Bánhidi bombázott a hazaiak kapujába, így már ötre nőtt az előnyünk (2:7). Az EB címvédő nem adta fel a mérkőzést, és a félidő vége előtt 5 perccel egyenlíteni tudtak (12:12). Érződött a magyar csapaton, hogy a fáradtság és a dekoncentráció egyfajta hullámvölgyet eredményezett, amit ki is használtak a spanyolok. Az első játékrész utolsó percére már két gólos hátránnyal fordultunk, de Máthé Dominik góljával sikerült lefaragnunk ezt mínusz egyre. Félidőben Spanyolország – Magyarország 15:14.

Jót tett a szünet a magyar csapatnak. A második játékrészt is jobban kezdtük, mint a házigazdák, míg a spanyolok egyszer voltak eredményesek 5 perc alatt, addig nálunk Máthé Dominik, Szita Zoltán és Bánhidi Bence is eredményes volt, így újra nálunk volt a vezetés (16:17). A spanyoloknak azonban nem kellett sok idő, hogy ismét megfordítsák a meccs képét. A 40. perctől végig mi kapaszkodtunk az eredmény után. Majd jött az utolsó 10 perc, a dráma, ahol is újra feléledt a magyar csapat és minden energiájukat összeszedve először kiegyenlítettek Bánhidi találatával, majd az 54. percben már a vezetést is megszerezték (26:27). Innen pedig nem volt megállás, Mikler bravúros védéseinek köszönhetően és a támadójátékban gyakran inkább kreatív megoldásokat találó, semmint szervezett játékot mutató középső játékosainknak köszönhetően sikerült megtartani ezt az előnyt. A mérkőzést Szita Zoltán gólja zárta, két góllal győzött Magyarország. A magyar csapat legeredményesebb játékosa Bánhidi Bence volt, aki 8 lövésből 8 gólt szerzett. Végeredmény Spanyolország – Magyarország 28:30.

Az elején annyit kértünk a srácoktól, hogy olyan szellemiséggel harcoljanak, mint az eddigi meccseken tették, és küzdöttek is rendesen. Az első játékrész második felében volt egy gyengébb szakaszunk, amikor sok könnyű gólt kaptunk, a vonalról, beállóból is, de a szünet után sikerült rendezni a védekezésünket, ami önbizalmat adott. A sikerhez persze kellett Mikler zseniális kapusteljesítménye is. Lesz mit átbeszélni, mert sok buta hibát követtünk el, sok labdát adtunk el, ám ez egy ilyen meccs volt. Fontos győzelmet arattunk.

- nyilatkozta a mérkőzést követően a válogatott szövetségi kapitánya, Gulyás István.

Legközelebb szombaton lépnek pályára a magyarok, akkor Veszprémben csapnak össze Horvátország válogatottjával.

Szép volt fiúk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: