2021. 05. 11., kedd, 14:22

Megint bővül a felhozatal, új fesztivál indul nyáron a Balatonon

Bár Siófok leginkább a pörgős bulik helyszíne, idén nyáron egy kicsit másfajta fesztivál is helyet kap a Balaton-parti városban. Június 17-20 között az önismereti fesztiválszervező, az Everness hozza el legújabb rendezvényét a Nomádot, melynek célja, hogy a közönség visszataláljon a természethez, átlépve a komfortzónájukon.

Siófok-Törekiben megrendezésre kerülő program szervezői bíznak benne, hogy az elmúlt időszak megpróbáltatásai után sokan szeretnék kipróbálni, milyen is kiszakadni a civilizált életből, és meglelni a test-lelki jólétet.

A Nomádot úgy álmodtuk meg, hogy kihúzzon minket a hétköznapi életünkből egy egyszerűbb, élhetőbb, befelé fordítóbb valóság felé, egyúttal pedig megnyisson a természet irányába. Úgy gondolom, az elmúlt évek külső eseményei nagyon megtépázták a belső rendszerünket, rengeteg szempontból voltunk kontroll alatt és igen sokan kerültek lelkileg is nehéz helyzetbe. A Nomád egyik nem titkolt célja az, hogy a természethez való kapcsolódáson keresztül segítsen újra a saját belsőnkhöz is visszatalálni. A programokat is ehhez a koncepcióhoz igazítottuk és őszintén hisszük, hogy felejthetetlen négy nap lesz ez az összes résztvevő számára.

 

– mondja Klein Csaba fesztiváligazgató.

 

A programok sokrétűek: lesz közös zenélés, transztáncok, tűzön járás, erdőfürdők, előadások a fenntartható építkezésről vagy éppen a zöld táplálkozásról, törzsi táncok.

A fesztivál lényege, hogy a résztvevők közel kerüljenek a természethez, és elengedjenek mindent, ami nem odavaló, így le kell mondaniuk a légkondiról, a térerőről vagy az épített zuhanyzóról.

 

 

Ami viszont mindenképpen lesz az a menza, a gyermekmegőrző és a zenei színpad is. Utóbbinál napi 20 órában lehet majd lazulni a chill –és elektronikus zenékre.

 

A rendezvény legfeljebb 1000 ember látogathatja. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!