2021. 05. 12., Szerda, 21:29

Mégsem lesz elég csak a védettségi igazolvány a Horvátországba utazóknak

A konzuli szolgálat tette közzé honlapján a Horvátországi utakkal kapcsolatos technikai részleteket.

Szijjártó Péter jelentette be nemrég a magyar-horvát megállapodást, miszerint a két ország kölcsönösen elfogadja az egymás által kiállított védettségi igazolványt, így az igazolvánnyal rendelkező magyar állampolgárok, vakcinától függetlenül, szabadon mozoghatnak a két ország között.

Azonban a konzuli szolgálat oldalán közzétett információk kicsit másképp festenek. Ugyanis az Adriához történő utazáshoz, nem lesz elég a plasztikkártya, orvos által kiállított papír alapú igazolásra is szükség lesz, melyen mindkét oltás dátuma szerepel. Ezzel együtt is csak akkor mehet a menet, ha a második oltást követően eltelt 14 nap. A hetedik életévüket be nem töltött kiskorúak azonban mentesülnek a szabályok alól, nekik nincs szükségük tesztre és karanténba sem kell menniük, amennyiben a szülők mindenféle igazolással rendelkeznek.

Továbbá figyelmeztetik az utazni vágyókat, hogy a Horvátországban tervezett tartózkodás pontos időtartamáról kivétel nélkül nyilatkozniuk kell, annak helyszínéről illetve többnapos horvátországi tartózkodás esetén a szállás címét is meg kell adniuk.

Ki tervez ide menni?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: