2021. 05. 14., péntek, 09:01

Már le is tölthető a védettségi igazolás appja - Mutatjuk hogyan működik

Az app tartalmazza az oltott nevét, tajszámát, oltási idejét, a védettséget vagy annak hiányát, szóval egy hajszállal okosabb mint a plasztik verziója. 

Ahogy azt már a csütörtöki kormányinfón beharangozták, már Androidon és iOS-on is elérhető a védettséget igazoló mobilos alkalmazás. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő elmondása szerint a mobilos alkalmazással pedig igazolhatjuk majd magunkat.

Jön a védettségi igazolvány applikációja - Napokon belül letölthető lesz

Jön a védettségi igazolvány applikációja - Napokon belül letölthető lesz

Az applikáció az oltás típusát is tartalmazni fogja.

A Google Playben EESZT alkalmazás, az App Stope-ban pedig EESZT Lakossági néven találhatjátok meg. Maga a letöltés és a regisztráció sem túl bonyolult, de azért nem is olyan egyszerű, pláne ha maga az alkalmazás vagy az EESZT oldala viccel meg minket, viszont ha minden jól megy, akkor egykettőre a kezünkben is tarthatjuk a digitális igazolásunkat.

 

 

  • Először is töltsük le az applikációt és jelentekzzünk be az EESZT oldalán.
  • Ha ez megvan, keressük meg a Mobilapplikáció menüpontot, itt pedig kattintsunk az új regisztráció gombra. ( Előfordulhat, hogy nincs is ilyen, akkor pedig nincs mit tenni, frissítgessünk hátha...)
  • Viszont ha működik, be kell lépnünk a telefonunkra letöltött alkalmazásba, itt meg kell adnunk a tajszámunkat, majd be kell olvasnunk az EESZT oldalán megjelent QR-kódot.
  • Ezután a telefonunkon megjelent kódot be kell írnunk az EESZT oldalán megjelent mezőbe.
  • Végül pedig meg kell adnunk egy hat jegyű PIN-kódot, amivel a későbbiekben azonosíthatjuk magunkat.

Na sikerült?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!