2021. 05. 20., csütörtök, 11:18

Hétvégén meglesz az 5 millió beoltott, keddtől vége az ingyenes parkolásnak

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtök délelőtti Kormányinfón jelentette be a jövő héttől életbe lépő enyhítéseket.

Várhatóan a hétvégén elérjük az 5 millió beoltottat, így a jövő héttől enyhítések jöhetnek a járványügyi intézkedéseket tekintve. Ezekről holnap reggel dönt majd az Operatív Törzs, amit majd Orbán Viktor miniszterelnök jelent majd be valószínűleg a szokásos péntek reggeli rádióinterjújában. Gulyás nem tért ki arra, hogy milyen lazítások jöhetnek, de ezek vélhetően érinteni fogják a rendezvényeket és a maszkviselést is.

Pünkösd után lehet meg az 5 millió beoltott, jövő héten döntenek az enyhítésekről

Pünkösd után lehet meg az 5 millió beoltott, jövő héten döntenek az enyhítésekről

Megtartotta csütörtökön a szokásos Kormányinfót Gulyás Gergely.

Az viszont már most biztos, hogy az ingyenes parkolást nem hosszabbítja meg a kormány, ez vasárnap este lejár, így keddtől - mivel hétfő Pünkösd - újra fizetni kell majd országszerte a parkolásért. Ezen kívül a kormány meghosszabbította a hitelmoratóriumot, így augusztus 31-ig kaphatnak haladékot a tartozások.

Vége a jó világnak! Egy-két héten belül újra fizetős lesz a parkolás

Vége a jó világnak! Egy-két héten belül újra fizetős lesz a parkolás

Javul a járványhelyzet, ezért egy-két héten belül megszűnik az ingyenes parkolás a közterületeken, és visszaáll a korábbi rend, vagyis ismét fizetni kell a várakozásért – értesült a Magyar Nemzet.

Gulyás bejelentette azt is, hogy Magyarország kiszáll az Európai Unió új vakcinabeszerzési tervéből, hiszen megfelelő mennyiség áll hazánkban rendelkezésre akár arra is, ha egy harmadik, emlékeztető oltásra lenne szükség.

Mit szóltok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!