2021. 05. 24., Hétfő, 11:19

Itthon tartotta a két pontot a VKKFT a Komló ellen

A legutóbbi Gyöngyös elleni mérkőzést követően ismét győztesen hagyhatta el a VKKFT a Veszprém Arénát, miután vasárnap két vállra fektették a Sport36-Komló csapatát is.

Volt miért visszavágni Tombor Csaba alakulatának, ugyanis ősszel a két együttes összecsapásán a Komló két góllal győzni tudott otthon. A Veszprém már a mérkőzés elején megmutatta, hogy ezúttal itthon kívánják tartani a két pontot, 6 perc elteltével már 6:2 volt az állás a VKKFT javára. Bár az első félidő utolsó szakaszában egyszer ki tudott egyenlíteni a vendégcsapat, a szünetre így is egy gólos veszprémi előnnyel mehettek a játékosok (14:13).

A második játékrész elején picit megingott a veszprémi csapat, amit a Komló ki is használt és egy rövid időre átvette a vezetést. Nem kellett sok azonban Tombor Csabáéknak és a 40. perctől kezdve már ismét náluk volt a fór, majd a mérkőzés végéig meg is őrizték. Borbély Ádám nagyon fontos pillanatban hárított hétméterest, ami el is döntötte a mérkőzést. Ezúttal a Fazekas-Éles duó helyett Széles Ákos és Vajda Huba szállították a gólokat, mind a ketten 7-7 találatot szereztek. Végül 4 gólos győzelmet aratott a Veszprémi KKFT, 32:28 lett a végeredmény a Komló ellen.

Lényegében azt kaptuk, amire készültünk. Igazából tudtuk azt, hogy ez egy nagyon-nagyon nehéz mérkőzés lesz, mert a Komló egy nagyon jó csapat és rendelkezik nagyon sok rutinos, jó játékossal. Ezt láttuk is az első félidőben, hogy hiába építettünk pillanatok alatt egy jó előnyt, másfél-két perc alatt le is tudtuk azt adni. És ez megtörtént kétszer is mérkőzés folyamán, az első, illetve a második félidőben. Mikor belementünk egy esztelen rohanásba, a kapkodásból mi jöttünk ki vesztesen. Amikor fegyelmezetten támadtunk, azt gondolom, hogy akkor ott működtek a dolgok. A védekezésünk a második félidőben jobban összeállt, a kapus teljesítményünk elmaradt az előzőtől, de nem is lehet elvárni azt, hogy minden mérkőzésen olyan százalékban védjenek a kapusaink. Így most a védekezésünkön volt a szerep, a második félidőben véleményem szerint jól megoldottuk a dolgokat. Voltak benne hibák, amiket próbálunk majd kiküszöbölni, látszik, hogy mind a két csapat már a végét járja a szezonnak. Az a lényeg, hogy sérülés ne legyen, sajnálom hogy Jerkovicot le kellett cserélni, nem volt részünkről semmi szándékosság benne, egy falt volt, de remélem hamar vissza fog tudni jönni.

- mondta el a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Tombor Csaba, a VKKFT vezetőedzője.

A Komló elleni győzelemmel a VKKFT a hetedik helyen várja a bajnokság utolsó fordulóját, ahol a Ceglédet fogadják majd hazai pályán. Nagyon kiélezett a tabella középmezőnye, azonban, ha a Veszprém nyerni tud, akkor fennállásának első NB1-es szezonjában biztosan megszerezné az előkelő hetedik helyezést.

Hajrá Veszprém!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: