2021. 05. 27., csütörtök, 09:41

Megérkezett a kapcsoló Facebookra és Instára is, így tüntetheted el a lájkokat!

A Facebook többévnyi tesztelés után bejelentette: érkezik a kapcsoló a Facebook és az Instagram mobilos alkalmazásába, amivel elrejthetjük a saját és mások bejegyzései alatt a lájkok számát.

Hosszú évek óta dolgozik a Facebook azon, hogy valahogyan orvosolja a lájkok okozta problémát. A szakemberek szerint ugyanis főleg a kevés pozitív visszajelzés sokak számára komoly pszichológiai nyomást jelent. Most a Facebook bejelentette: mindenki maga dönthet arról, hogy meg szeretné-e mutatni lájkjai számát, és hogy akarja-e látni másokét. Ezt a funkciót ráadásul nemcsak a Facebookon, de az Instagramon is bevezeti.

Ennek értelmében mindkét alkalmazásnál beállíthatjuk, hogy hol szeretnénk kikapcsolni a lájkok számának láthatóságát: a saját bejegyzéseinknél (hogy ezzel ne zavarjunk másokat), vagy mindenki más esetében.

FacebookInstagram

A kapcsoló egyelőre nem jelent meg sem a Facebook, sem az Instagram androidos alkalmazásában, éppen ezért érdemes lehet frissíteni az appot, vagy időnként ránézni, hogy megérkezett-e már az újdonság.

 

Az iPhone-okra készített verziókat ide kattintva lehet elérni.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!