2021. 05. 28., péntek, 12:21

Idén is kiírják az egyik legnívósabb Stipendium ösztöndíjpályázatot

Immáron másodjára írja ki a Nemzeti Tehetségközpont a Stipendium Peregrinum ösztöndíjpályázat "B" komponensét, mely a tehetséges diákok anyagi nehézségeit célzott segíteni a világ legnagyobb presztízzsel rendelkező egyetemein.

 

A kezdeményezés 2020-ban indult először, Novák Katalin, akkori EMMI államtitkár, most Magyarország családokért felelős tárca nélküli minisztere kezdeményezésére.

 

A STIPI program elhivatott a legtehetségesebb magyar és külhoni fiatalokat támogatni álmaik és céljaik elésére, egyetemi tanulmányaik sikeres elvégzésére. Az "A" komponens keretein belül a diákok anyagi támogatást nyerhetnek el a felvételi folyamat sikeres véghezviteléhez, a "B" komponens pedig azoknak szól, akik a világ egy top egyetemére nyert felvételt. A támogatás összege akár több milliós nagyságrendű is lehet, támogatják a:

  • tandíjköltséget,
  • szállást és lakhatást,
  • étkezést,
  • tanszerek és könyvek beszerzése,
  • egyéb költségek (lásd: nemzetközileg akkreditált nyelvvizsga letétele, utazások a célország és Magyarország között).

Az ösztöndíjprogram kiírása itt érhető el június 1-től, a leadási határidőt várhatóan június 14-re teszik. A pályázatot egy kiválasztótábor követi, ahol a legeredményesebben szereplő diákok személyesen is megmutathatják, hogy érdemesek a nívós állami ösztöndíj elnyerésére.

 

 

Veszprémből különben a tavalyi pályázati kiírásra ketten jelentkeztek a Lovassy László Gimnáziumból, egyikőjük elnyerte a méltán nívós King's College London egy képzésére az ösztöndíjat.

 

Sok sikert a pályázóknak!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!