2021. 06. 04., Péntek, 10:35

8 mentőautót vehetettek át a légimentők, köztük a Balatonfüredi bázis is

A mentési feladatok ellátása hatékonyságának növelése érdekében az Országos Rendőr-főkapitányság 2020-ban 10 mentő gépjármű megvásárlását határozta el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség speciális gépjárműállománya 1-1 mentő gépjárművel bővült. Ezzel lehetővé válik, hogy az egészségügyi biztosítást igénylő rendőri feladatok során munkatársaik egy időben több helyszínen jelen lehessenek és szükség esetén segítséget nyújtsanak.

A Magyar Légimentő Nonprofit Kft. - amelynek tulajdonosi joggyakorlója a Készenléti Rendőrség - 8 mentőautót vehetett át. E fejlesztéssel a jövőben megvalósítható az, hogy a repülésre kedvezőtlen időjárási körülmények esetén is biztosított legyen a mentési tevékenység folyamatossága Magyarország hét légimentő bázisán: Budaörsön, Balatonfüreden, Sármelléken, Pécsen, Szentesen, Debrecenben és Miskolcon egyaránt.

Az új járművek a legmodernebb orvosi felszerelésekkel, többek között defibrillátorral, lélegeztetőgéppel, infúziós pumpával rendelkeznek és a betegellátáshoz szükséges gyógyszerekkel és kötszerekkel is felszerelték azokat

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: