2021. 06. 10., csütörtök, 12:00

Nem vágod? Elmagyarázzuk hát, mit is jelent az [as]

TikTokon és a közösségi médiában egyre nagyobb teret hódítanak az olyan videók - amelyeken látszólag kontextus nélkül - egy [as] felirat jelenik meg valahol. Bevalljuk, nekünk is utána kellett néznünk, nem esett le egyből, hogy vajon mit is takarhat ez.

A TikTok trendek különben elég érthetőek szoktak lenni, de most úgy éreztük, hogy ennek igazán utána kell járnunk, a tizedik ilyen videó után sem jöttünk rá.

 

@lobsteranne

hehe #adultswim #as #fyp

♬ VANO 3000 - VANO 3000

Az [as] valós jelentése adult swim. Olyan szituációkra és kontextusokra használják a kreátorok ezt a jelet, amikor be szeretnék mutatni, hogy a mindennapi életükben mi az, ami folyamatosan félresikerül, rendszerint megtörténik: vagyis a mindennapi szerencsétlenségeket mutatják be vele. Zenei aláfestésként különben gyakran a "Time Moves Slow" - BADBADNOTGOOD c. zenét választják.

@calligraphysrp

if your name starts with E I have a signature idea vid coming your way #adultswim #vano3000 #adultswimbump #4u #as #signatureideas

♬ VANO 3000 - VANO 3000

Ez akár lehet egy kiöntött kávé, egy félreöntött víz a virágágyás mellől, vagy egy kiszakított ruha, hajvasalóval megégetett nyak/tarkó, s lehetne még sorolni.

@blackquarterzip

#vano3000 #adultswim

♬ VANO 3000 - VANO 3000

Különben az adult swim valós jelentése a Cartoon Network-höz fűzhető. Az este nyolc és reggel hat közötti műsoridőben olyan kontentet sugárzott a CN, amit kifejezetten a fiatal felnőtteknek szántak a klasszikusokkal: Family Guy, Texas Királyai stb. Itthon talán még a minimax-animax átmenetele számított hasonló "adult swim" programetapnak, ezen kívül még csatornák használták ezt a módszert különböző reklámszünetekben, hogy emlékeztessék a nézőt, milyen csatornán is vannak.

 

Nektek vannak mindennapi szerencsétlenségetek [as]?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!