2021. 06. 14., hétfő, 12:14

Hattyú nélkül marad Tihany – Eltüntetik az alig egy hete készült alkotást

Az Önkormányzat fehéren akarja látni azt a falat, még akkor is, ha az teljesen privát területen található, hiszen így is látszik az utcáról. Ennél foga a hattyú nem maradhat.

A szóban forgó alkotás Tihany egy művészeti galériájának udvarát díszíti, melyet egy hete készített egy magyar utcai művész, TakerOne. A történetet Facebookon osztotta meg miszerint Tihany főépítészének meglátása szerint falfestés ide nem való, így rövid ideig díszíthette csak a falat a Balaton témájú festmény, hiszen a településképi rendelet szabályozza, hogy az épületek hogy nézhetnek ki, így az alkotásnak mennie kell.

Olyan "szerencsés" helyzetben vagyok, hogy sok legálfalra, meg hasonló helyekre való festegetés után valamelyest "hozzá vagyok szokva", hogy eltűnnek a munkáim előbb-utóbb, szóval teljes elkeseredés nincs, persze nyilván nem örülök a szituációnak.

Sajnos nem tudni meddig tekinthető meg a falfestmény, de már a héten eltüntetésre kerül. Szerkesztőségünknek viszont volt szerencséje beszélni a művésszel, aki elárulta, hogy két napig készítette az alkotást és természetesen ahogy sokan mások ő sem örül, de nincs mit tenni.

Megvan a befutó - Ezt festik a Halle utcai tízemeletes oldalára

Megvan a befutó - Ezt festik a Halle utcai tízemeletes oldalára

Akik követték a szavazást, biztosan nem lepődnek meg.

A Budapesti TakerOne egyébként már rengeteg helyen megfordult és alkotott, festett már New Yorkban, Izraelben, Spanyolországban, Új Zélandon, Ukrajnában na meg persze Pesten is, ezekből hoztunk is párat mutatóba. 

 

 

 

Így igazán szerencsések lehettünk volna ha Tihanyt is gazdagítja egy általa készített mű, de sajnos nálunk már csak a kép a képről maradhat. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!