2021. 06. 15., kedd, 09:42

RTL: Tiltólistára kerülhet a Harry Potter, a Bridget Jones naplója és a Jóbarátok is

Az RTL Klub Magyarország Facebook közleményben tiltakozik pedofíliaellenes jogszabály ellen, ami a módosítókkal összemoshatja a nemi identitást a pedofíliával.

A csatorna közleményében kiemelte, hogy számukra fontos a családok és gyermekek védelme, így aggasztónak tartják, hogy a múlt héten beterjesztett törvény sérti a szólásszabadságot és az emberi jogok és alapvető szabadságok védelméről szóló uniós egyezmény diszkrimináció tilalmát tartalmazó rendelkezéseit is. Az új jogszabály-tervezet pedig korlátozná a homoszexualitás megjelenítését a médiában, így tiltaná, hogy a kiskorúak bármilyen eltérő nemi identitású emberekkel találkozzanak akár filmekben, akár reklámokban.

A közleményben arra is kitérnek, hogyha a módosítást elfogadja a parlament, akkor csak késő este, 18 éven aluliaknak nem ajánlott besorolással lehetne olyan filmeket bemutatni, mint a Philadelphia, a Billy Eliott, a Bridget Jones naplója és a Harry Potter filmadaptációk egyes részei is tiltólistára kerülhetnek. Persze a sorozatok sem hagyhatták figyelmen kívül, így a Modern család is tiltólistás lehet, illetve a Jóbarátok, Szomszédok és a Barátok közt számos epizódja sem kerülhet adásba.

Ahogy már az RTL Klub megfogalmazta, a tervezet szerint a homoszexualitás olyan idősávban lehetne bemutatni, mint a horror filmeket.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!