2021. 06. 16., Szerda, 10:48

Vizsláról nevezték el az első magyar mémcoint, mellyel még adakozni is lehet állatmenhelyeknek

A Hungarian Vizsla Inu már 900 holderrel rendelkezik.

A Bitcoin óta egyre több kriptovaluta jelenik meg a piacon, május végén pedig Magyarországon is elindult az első mémcoin, amivel még adakozni is lehet. A Hungarian Vizsla Inu alapítói különleges ötlettel rukkoltak elő, ugyanis a kriptovaluta tíztrilliós teljes készletének 10 százalékát állatmenhelyeknek adják majd. A baráti társaság által alapított virtuális pénz szerencsés esetben az év végére a mostani árfolyamhoz képest akár százszoros vagy ezerszeres is lehet. Az ötletet az alapítók tapasztalataiból nyerték.

Pár éve már követem a kiptovaluták világát, részben a saját érdeklődési köröm miatt, részben pedig azért, mert egy számítástechnikai vállalkozásom van. Egy este a baráti online sörözés alatt került szóba kriptovaluta és a különböző tapasztalatok. Innen már csak pár sör volt odáig eljutni, hogy csináljuk meg a saját tokenünket. Az indulás nem volt könnyű, mert nincs mögöttünk több millió dolláros befektető. Mindenki főállás mellett fordítja most erre az idejét és a pénzét - mondta a Hungarian Vizsla Inu egyik alapítója, Sándor Fábián.

1656

Ahhoz képest, hogy május végén indították a mémcoint, már 900 holderrel büszkélkednek, hiszen a magyarok mellett csaknem a befektetők fele nemzetközi vásárló. Az alapítok arra is figyeltek, hogy ne csak egy egyszerű befektetés legyen, hanem egy kutyabarát kriptoközösséget is létrehozzanak vele, hiszen ez az első olyan magyar kriptovaluta, amivel adakozni is lehet.

 

A Hungarian Vizsla Inu egyik célja, hogy létrehozzunk egy könnyed, magyar nemzetközi kutyabarát kriptoközösséget, a másik pedig, hogy a kutyák életét könnyebbé tegyük, ezért adományozunk - mesélte az alapító.

A coinok 10 százalékát elkülönítik, hogy abból később állatmenhelyeknek tudjanak segíteni. Mivel a frissen indult cégnek még nem áll rendelkezésére akkora összeg, hogy abból jótékonykodjanak, az alapítók a hétvégén saját pénzükből kezdték el az adományozást.

 

Elsőként a törökszentmiklósi Befogad-lak állatmenhely 70 lakója kapott fél tonna száraz tápot.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: