2021. 06. 27., vasárnap, 20:46

Ígéretéhez híven kivonta az egyszer használatos műanyagokat a hazai McDonald’s

Viszlát műanyagok!

Ahogy azt korábban ígérték, a műanyagmentesítés jegyében június 25-től száműzte az egyszer használatos műanyagokat a hazai Meki, ezzel pedig évente csaknem 200 tonna műanyag tűnik el hazánkból.

2021 végéig minden egyszer használatos műanyagát kivonja a McDonald's

2021 végéig minden egyszer használatos műanyagát kivonja a McDonald's

A magyarországi McDonald's 800 millió forintot fordít arra, hogy kivonja a rendszeréből az egyszer használatos műanyagokat. A McDonald's azt vállalta, hogy 2021 végéig fenntartható erdőgazdálkodásból származó fa, papír vagy rost alapanyagú eszközökkel váltja ki az egyszer használatos műanyag...

Péntektől ugyanis eltűntek az egyszer használatos műanyag szívószálak, evőeszközök és a pohártetők, ezeket környezetbarát alapanyagból készült papírszívószálak, fa evőeszközök és rost alapú pohártetőkre váltják le.

 

 

Az új eszközök fejlesztésénél és a folyamatok kialakításánál arra is törekedtek, hogy a fenntartható alternatívákból is kevesebbre legyen szükség. A kés nélkül is könnyen elfogyasztható salátával vagy a szívószálhasználatot kiváltó, visszazárható ivócsőrös pohártetővel is az a céljuk, hogy tovább csökkentsék az éttermekben keletkező temérdek hulladék mennyiségét.

@giccka

#mcdonalds #coke #giccka

♬ original sound - Ava

 

Végre!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!