2021. 07. 06., kedd, 11:06

Radírozható tollal töltögette fogási naplóját egy rafkós balatoni horgász

A melegedő június egyre több horgászt csalt a vízpartokra, ezzel párhuzamosan a szabálytalankodók száma is nőtt, a halőrök 72 alkalommal készítettek feljelentést szabályszegő horgászokról.

Engedély nélkül tizenhárom ember kezdett horgászni, közülük a hárman horgászatra tiltott területen. 

Érvényes területi jegy nélkül tizennégyen horgásztak, közülük öten behúztak arra jogosító területi jegy nélkül.

A fogási napló vezetésének szabályait tizenketten sértették meg, valamint hárman más horgászrendi szabályt is megsértettek, így például a drótszák használatának tilalmát. 

A halőrök találkoztak egy olyan horgásszal is, aki a fogási naplóját radírozható tollal vezette, jól láthatóan több korábbi bejegyzést módosított

„A radírozható toll használatát társaságunk kirívó szabályszegésnek tekinti, így akár három évre is eltiltjuk a balatoni területi jegyváltástól” – hangsúlyozta a BHNp Zrt.

A szabálysértők között akadtak olyanok is, akik nem érték be azzal, hogy két bottal horgásznak, hanem egy harmadikat is bevetettek. Ilyen szabálytalankodóból összesen tizenhatan fővel találkoztak. Sőt, ketten még ennél is tovább mentek, és négy végszerelékkel próbálkoztak, ráadásul területi jegyük sem volt. 

 

A halak megtartásával kapcsolatban tizenegyen vétettek a szabályok ellen. Közülük hatan méreten aluli halat, illetve egy compót tartottak meg tilalmi idejében.

 

A darabszám-korlátozást egy horgász sértette meg, míg hárman más horgászrendi szabályt szegtek. Őrizetlenül hárman hagyták felszereléseiket.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!