2021. 07. 08., csütörtök, 08:49

Ismét aranyérmes a somlói pezsgő a világ egyik legrangosabb borversenyén

Több magyar bor is remekelt a világ egyik legrangosabb borversenyén a Decanter World Wine Awards idei eseményén.

Az ide versenyre rekordszámú, több mint 18 ezer nevezés érkezett 56 országból, amiből 50 Best in Show, 179 platina és 635 aranyérmet osztottak ki a legjobbaknak. Köztük az egri St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet 2017-es Nagy-Eged Dűlő Grand Superior egri bikavére kapott Best In Show díjat, platinaérmet négy tokaji borászat nyert: a Patricius Borház 2017-es 6 puttonyos aszúja, a Grand Tokaj 2014-es 5 puttonyos aszúja és 2013-as Eszenciája és a Juliet Victor birtok 2017-es 6 puttonyos aszúja.

 

Óriási öröm 18 ezer nevezőből a mindössze 3%-nyi aranyérmes között végezni, és nagyon büszkék vagyunk, hogy legjobb tradicionális pezsgőnk mellett most egy igazi somlói karaktert hordozó borunkra is felfigyelt a szakértő zsűri - írják.

 

somlói Kreinbacher Birtok pedig ismét kiemelkedett,  Prestige Brut pezsgője mellett a 2017-es Furmint Selectionnal is aranyat hozott el, mindkettő 95 ponttal. Ezen kívül még két ezüstérmet nyert a Brut Classic és a Hárslevelű Selection 2017, a Rosé Brut pedig bronzot hozott.

Borral ennél magasabb pontszámot még sosem kaptunk, egyszerre 5 érem még sosem érett be a Decanter World Wine Awards-on.

forrás: stylemagazin.hu

 

Arany- és ezüsérmet szerzett még a Tornai Pincészet Top Selection Tramini 2019 (arany), Top Selection Aranyhegy Juhfark és Top Selection Apátsági Furmint (ezüst) tétele. Ezüstéremmel gazdagodott a Pátzay Pinot Noarja és Rajnai Rizlingje is, a Gilvesy Bio Rajnai Rizlingje és Váradi Furmintja is. Bronzérmet kapott még a Pátzay Tégladomb Szürkebarátja, a Gilvesy Bohém Cuvée-je, a Figula Cabernet Franc illetve a Gella bora is.

 

Hiába, ami jó az jó.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!