2021. 07. 14., Szerda, 09:11

Zivatarok váltogatják a brutális hőséget: Az egész országra riasztást adtak ki

via

Három megye kivételével a hőség miatt adtak ki figyelmeztetést, míg a várható zivatarok miatt az egész országra.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 31 és 39 fok között várható, de északnyugaton ennél már pár fokkal hűvösebb lesz, délkeleten viszont akár a 40 fokot is elérheti a hőmérséklet.

Reggel, délelőtt a keleti megyékben még jellemzően derült lesz az ég, majd délután itt is erősebben megnövekszik a felhőzet, a Nyugat-Dunántúlon ugyanakkor délutántól fokozatosan kiderül az ég. Délelőtt még csak a Dunántúlon, majd délután már attól keletre, északkeletre is szórványosan valószínű zápor, zivatar, ezért az elég ország területére figyelmeztetést adtak ki.

Csütörtökön sokfelé számíthatunk hosszabb napos időszakokra. Hajnalban 15-23 fok várható, délután pedig 27-34 fokot mérhetünk.

Pénteken a megnövekvő fátyol és gomolyfelhők zavarhatják meg a napsütést. Többfelé, legkisebb eséllyel a nyugati tájakon számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására. 

Szombaton ismét többfelé van kilátás záporokra, zivatarokra. A Dunántúlon kiadósabb csapadék is hullhat. Napközben 25-32 fok valószínű. 

Vasárnapra is záporos, zivataros időjárás körvonalazódik élénk, helyenként erős északias széllel, 27-33 fokos csúcshőmérséklettel.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: