2021. 07. 19., hétfő, 12:00

20 flamingó-fióka kelt ki a budapesti állatkertben

Július 6. óta nap mint nap kelnek ki az újabb flamingófiókák, jelenleg már legalább húszan vannak, és további tojások kikelésére is számítanak.

A budapesti állatkert egyik nevezetessége a több mint százötven egyedet számláló flamingó kolónia, amely minden évben újabb és újabb fiókákkal gyarapszik, most sincs ez másképp hiszen már húsz fiókával gyarapodott a flamingó flotta. Persze az állatkert legfiatalabb fiókái mellett még sokan tartoznak az ovisok soraiba, de azért a rózsaszín csöppségek mindenképp kiverték a cukiságfaktort a mai nap.

Nemcsak kiselefánt, kistapír, üregi bagoly fióka, meg egy egész falkára való vadkutya kölyök cseperedik most Állatkertünkben (nem is beszélve a prérikutya, vízidisznó és nagy mara kölykökről, a kiskengurukról, a tarvarjú, fekete hattyú és koronásdaru fiókákról), hanem a flamingóknál is egyre-másra kelnek ki a fiókák a tojásból. Az idei első július 6-án bújt elő, s azóta már legalább húszan vannak. Azért „legalább”, mert további tojások is vannak még, amelyeken a flamingók kotlanak, így a kikelt fiókák száma az elkövetkező napokban várhatóan még tovább fog növekedni. A világ egyik legjobban szaporodó állatkerti rózsás flamingó állománya a mi Állatkertünkben látható.

 

Kész flamingó ovi!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!