2021. 07. 23., péntek, 08:28

Ismét veszprémi siker a Kékszalagon - A címvédő RSM szerezte meg a győzelmet

Minden idők egyik legszorosabb versenyében a címvédő szerezte meg a győzelmet.

A Kékszalag Európa leghosszabb tókerülő vitrolásversenye, melyet először 1934-ben rendeztek meg. Idén az 53. Kékszalag Nagydíj csütörtökön reggel 9-kor rajtolt el 556 hajóval Balatonfüredről.

Így rajtolt el az 53. Kékszalag - VIDEÓ

Így rajtolt el az 53. Kékszalag - VIDEÓ

Reggel 9 órakor, 556 nevezővel indult el az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj.

Hatalmas küzdelem után a versenyt végül a veszprémi címvédő Vándor Róbert kormányozta RSM és legénysége húzta be 11 óra 42 perc és 12 másodperc alatt, szorosan utána második helyen az időrekord tartó Józsa Márton vezette Fifty-Fifty, harmadikként pedig Petrányi Zoltán kormányozta Audax Django végzett.

 

Végig megtettünk mindent, amit lehetett. Egy kicsit én mélyebbre mentem Tihanynál. Úgy gondoltam, hogy be fog ragadni a Fifty, de nem így történt, hanem átcsúszott. Mi mélyebben voltunk. Megláttuk, hogy itt É-ÉK-i szél van, akkor már kezdtünk megnyugodni. Azt elsőnek értük el és sikerült kihasználnunk. Sokat dolgoztunk idén, meghosszabbítottuk a hajót, az árbócot megerősítettük. A vitorlákon tudtunk állítani, a műszerek összejöttek, sikerült bekalibrálnunk. Nagy munkát tettünk bele idén is, aminek meglett az eredménye. Nagyon nehéz volt a Fifty ellen, mert ez a frissülő szemből fújó szél az ő szelük volt, inkább nekik kedvezett, de sikerült kapaszkodnunk és lőtávolon belül maradnunk. Amikor pedig kicsit játékosabb lett az idő, akkor meg tudtuk őket előzni– nyilatkozta a célbaérkezés után az RSM kormányosa, Vándor Róbert

Gratulálunk a csapatnak!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!