2021. 07. 25., vasárnap, 19:34

Tragédia a Balatonon - Két kiskorú fiú fulladt vízbe

Egy testvérpár vesztette az életét Alsóbélatelepen vasárnap.

Újabb tragédia árnyékolja be a balatoni nyarat, egy 13 éves és 17 éves fiú testvérpár fulladt a Balatonba, Fonyód-Bélatelepen

Nem az első eset idén - Ismét a Balatonba fulladt egy férfi

Nem az első eset idén - Ismét a Balatonba fulladt egy férfi

A vízimentők már nem tudták megmenteni, csak a holttestét találták meg vasárnap.

Az eddigi információk szerint a testvérek matraccal sodródtak a mély vízbe, 14:35 perckor érkezett a bejelentés, hogy valaki vízbe fulladt. A fiatalabbik gyermek holttestét megtalálták a vízimentők, újraélesztése sikertelen volt, 15:31-kor már csak a halál beálltát tudták megállapítani. 17 éves bátyját mind a szárazföldi, mind a vízi rendőrségi egységek és helikopterről is keresték, végül 19 óra magasságában, szintén holtan találták meg. 

Frissítés: A Telex információi szerint az áldozatoknak nem volt biztos az úszástudása, harmadik testvérük és szüleik a tragédia ideje alatt a parton tartózkodtak. A két elsodródott, akkor már üres matracra egy SUP-os figyelt fel, aki a 13 éves fiút még éppen látta elmerülni, őt ki is vitte a partra, ahol a mentők elkezdték az újraélesztését, amely azonban nem járt sikerrel. Az idősebb fiút 4 szonárral felszerelt hajóval keresték, élettelen testét végül egy búvár hozta fel.

Szörnyű tragédia...

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!