2021. 07. 27., kedd, 11:10

Paloznaki Jazzpiknik - A Gipsy Kings lép fel Al McKay csapata helyett

A Gipsy Kings by Diego Baliardo ad koncertet csütörtökön a 9. Paloznaki Jazzpiknik nyitóestéjén Al McKay's Earth, Wind and Fire Experience elnevezésű csapata helyett, amely betegség miatt mondta le a fellépést.

A Jazzpiknik szervezői közösségi oldalukon jelentették be a hírt, miszerint Al McKay, a Wind and Fire Experience formáció frontembere azonnali kezelésre szorul, így csapata valamennyi koncertjét le kellett mondaniuk. Helyettük a flamenco-pop stílusával világhírig jutott francia-spanyol együttes, a Gipsy Kings mostanában koncertező felállása, a Gipsy Kings by Diego Baliardo lép fel. Az 1978-ban alakult Gipsy Kings 1987-es, cím nélküli lemezével lett világhírű, ezen szerepel a Bamboleo, a Djobi Djoba vagy az Amor, Amor.

Ahogy azt a szervezők korábban bejelentették, a nyitónapon Matt Biondi lép fel a Gipsy Kings by Diego Baliardo előtt, pénteken a Mörk, Rúzsa Magdolna és a Deladap, szombaton pedig a Manaky triója, a DePhazz, Candy Dulfer, majd a Kraak&Smaak játszik a Jazzpiknik nagyszínpadán.

 

A dzsessz ismert hazai képviselői a Fábián Juli, az Audi Jazz Stage és a Taittinger Pezsgőterasz színpadon lépnek fel a fesztiválon.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!