2021. 08. 11., szerda, 10:26
A mandula, rizs és kókusz után jön a krumplitej
A növényi tejpótlóknál már megszoktuk a mandulából, szójából, rizsből, kókuszból vagy zabból készült italokat, azonban a burgonyából készült verzió még ezekhez képest is fenntarthatóbb.
A svéd Veg of Lund nevű cég gyártja a burgonyából készült tejpótlót DUG márkanéven. A készítményt Eva Tornberg, a Lundi Egyetem egyik professzora kutatásai alapján alkották meg. Az összetevők között a burgonyakeményítő mellett, borsófehérjét, repceolajat és cikóriarostot is tartalmaz, ízének javításához pedig maltodextrint használnak.
A gyártó szerint fenntarthatóságban sokkal jobban teljesít, az állati eredetű tejtermékekhez képest 75 százalékkal kevesebb a karbonlábnyoma, de a növényi tejpótlóknál is jobb, hiszen a mandulatejhez képest sokkal kevesebb vízre van szükség elkészítésénél.
A DUG készítményei három változatban kaphatók: sima, nem édesített és Barista verziókban, átszámítva pedig nagyjából 870 forint körüli áron elérhetők.
-
május 27.„Rapper jő, nagyszerű hős…” – Veszprémbe érkezik Krúbi
-
június 17. - június 19.Éjszakai Pincetúra 2022
-
június 01. - június 14.westprememural II
-
június 30. - július 02.Kezdődik a felsőörsi Pocca Piknik
-
augusztus 04. - augusztus 06.Itt a Paloznaki Jazzpiknik hivatalos himnusza – VIDEÓ
-
Egyedül utazott egy 10 és egy 14 éves kisgyermek, miután édesapjuk elfelejtett időben visszaszállni a vonatra
-
Unikornis őzikét fotóztak a Bakonyban
-
Üdv itthon! - Most érkezett meg az Árpád utcai gólya párja is
-
Bébibumm - Pihe-piha kétpúpú teve született a Veszprémi Állatkertben
-
Eltűnt egy 16 éves veszprémi lány, a Noszlopy tanulója
Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: