2021. 08. 16., Hétfő, 11:02

Úgy tűnik, nem volt emberi mulasztás, durrdefekt okozhatta a busztragédiát

via

Vasárnap hajnalban az M7-es autópálya egyik felüljárójának pillérének csapódott egy magyar turistákat szállító busz. A balesetben nyolcan meghaltak, nyolcan súlyosan, negyvenen könnyebben megsérültek.

Mindeddig nem lehetett tudni, mi okozhatta a tragédiát, a találgatások során sokan a sofőröket hibáztatták, emberi mulasztást sejtettek, de nagyon úgy tűnik, nem volt hibás, durrdefekt okozhatta a tragédiát. A Blikk és a Bors is arról ír, hogy az egyik utas, aki nővérével együtt túlélte a balesetet azt mondta, nem a sofőr hibázott.

Durrdefektet kaptunk, és kivédhetetlen volt, ami történt. A balesetet követően percek teltek el úgy, hogy egy autós sem állt meg. A padlón folyt az üzemanyag, attól féltünk felgyulladunk és mind meghalunk.

A rendőrség továbbra is vizsgálja a baleset körülményeit, de nagyon úgy tűnik, hogy tényleg egy defekt okozhatta a tragédiát. A buszt vezető férfi nem aludt el, a baleset előtt 15-30 perccel álltak meg épp pihenni Balatonlellénél, ahol leváltotta a balesetet túlélő társát.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: