2021. 08. 23., Hétfő, 13:03

Utcazene Veszprémben - Hiányolják a helyiek a veszprémi fellépőket

Hamarosan elstartol városunk egyik kedvenc fesztiválja, az Utcazene, amit mint minden évben, idén is tűkön ülve várunk, hiszen hosszú múltra tekint már vissza Magyarország első számú utcazene fesztiválja.

A négynapos Veszprémi Utcazene Fesztivált 2000 óta évente, július harmadik felében hozzák tető alá, helyszínéül pedig Veszprém belvárosa, ikonikus Óváros tere és annak különböző pontjai szolgálnak. Szóval az idei már csak a megszokottól eltérő időpont miatt is más lesz mint a többi, de remélhetőleg jó hangulatban és zenés, nyüzsgő várossal búcsúztathatjuk el a nyarat.

Már az utóbbi hetekben hatalmas port kavart az Utcazenét körülölelő korlátozások majd azok visszavonása, ez persze rendesen kiakasztotta a kommentszekciókat és nagyon úgy tűnik, hogy ezen a vonaton sincs fék, hiszen a közelgő rendezvény még mindig a topic a fórumokon. Sokan gondolják, úgy, hogy az egyik leghangulatosabb fesztivál már köszönőviszonyban sincs a korábbiak színvonalával: leginkább a helyi zenészeket hiányolják.

Hollywoodoo, Lgt emlékzenekar, Bluesberry.. de számtalan tehetséges és főleg színvonalas zenekar van Veszprémben. Amíg egy ember zenei ízlését szolgálja ki a fesztivál, addig a veszprémi zenekarok láthatatlanok lesznek sajnos..

Példának okáért, míg 2012-ben olyan nevek voltak a listán mint a Kiscsillag Akusztik, Pál Utcai Fiúk Akusztik, PASO Folk Special, Supernem Akusztik, 30Y, Intim Torna Illegál, Alvin és a Mókusok Unplugged, Szabó Balázs Bandája, Bohémian Betyárs, Irie Maffia Akusztikusok, Hősök, Punnany Massif Orchestra, Kis Tehén Melankó, Magna Cum Laude Unplugged és Magashegyi Underground Szimfonikus Remix, addig az elmúlt években már a külföldieké volt a főszerep, például 2019-ben: La Chica (F/Yv), The Fat Bastard Gangband (F), Jenny And The Mexicats (Uk/E/Mex), Bare Jams (Uk), Slim Paul (F), Dirty Zoo (F), Lola Marsh (Il), The Mitchi Bitchi Bar (F), Swingrowers (I), Blackwave. (B), Lmzg (F), Riders Connection (D), Slim Paul (F), Dirty Zoo (F), Wombo Orchestra (F), Will Barber (F), The Undercover Hippy (Uk), Cocopilots (F/P), The Hillockers (F) és így tovább…

Bár idén sem szűkölködünk színpadokból és programokból, valóban elég erős a nemzetközi zenészek felhozatala, melyek teljes listáját egyébként ITT találjátok, szerdán pedig kezdődik a banzáj és ahogy augusztus 20-án, úgy most sem kell a védettségi igazolvány!

Ti egyetértetek a kommentelőkkel? Milyen helyi arcokat látnátok szívesen a fellépők között?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: