2021. 09. 07., kedd, 12:00

KÖRBEESSZÜK A VÁROST - Leteszteltük a Veszprém legújabb éttermét, megnyitott a Metisz Kisvendéglő és Pizzéria

Maga a hely biztosan ismerős lehet, hiszen volt már Banzáj és Bakter is, most pedig Veszprém legújabb éttermeként a Metisz Kisvendéglő és Pizzéria néven éledt újjá. És naná, hogy már le is teszteltük, elöljáróban pedig annyit mondhatunk, nem volt könnyű dolgunk, hiszen olyan széles a választék, hogy végül úgy kellett elgurulnunk tőlük.

Tovább bővült a veszprémi egységek tárháza, két veszprémi srác újragondolta az anno még Bakter névre hallgató sokak által kedvelt étterem sorsát és már meg is nyitották sajátjukat, a Metiszt. Az étlap már-már egy rövidebb olvasmánynak is elmehetne, a bőség teljes zavarában azt se tudtuk mit együnk, így hát úgy döntöttünk, mindent. Na jó, bizonyos határok között mindent:

  • Kezdtünk egy Málnakrémlevessel vanília fagyival,
  • majd folytattuk a sort az Árész névre keresztelt pizzacsigákkal
  • baconbe göngyölt csirkemellel füstölt sajtos mártással
  • és személyes kedvencünkkel: tojásos nokedlivel.

 

Ami az étlapnál kapásból feltűnt, hogy az árak több mint barátiak: A málnakrémleves 590, a pizzacsigák 1640, a tojásos nokedli 1590 és a baconös csirke 2390 forintba került. Ehhez képest, hatalmas adag ételeket pakoltak elénk, amik ráadásul olyan finomak is voltak, hogy kénytelenek voltunk kifulladásig enni.

Az italokkal szinte egy időben meg is érkezett a málnakrémleves, ami figyelemreméltóan gyorsan elfogyott, habár nekünk valamiért egy sima gyümölcslevesre hajazott, ami nem baj, mivel a fagyival összebarátkoztatva már inkább pozitív irányba görbült a szánk.

 

 

A főételek közül kezdenénk a tojásos nokedlivel - ez az egyik kedvenc ételünk - így amikor megláttuk az étlapon már nem volt kérdés. Ez nem az a tipik éttermes kaja, inkább az a „maradt még egy kis nokedli, csináljuk meg” - fajta, szóval nagyon kíváncsiak voltunk, milyen is lesz ez, amikor nem mi magunk készítjük el otthon. Nem szeretnénk ódákat zengeni egy kis tojásos galuskáról, de ez a fogás olyan odafigyeléssel készült, mintha az egyik legkiemelkedőbb ételükről volna szó - bár ez minden fogásukra igaz - az egész olyan mama-féle gyerekkorunk kedvence volt.

 

 

A pizzacsiga az a falat, ami mindig elég. Hát itt is az volt: a tésztája isteni, bőven telepakolták feltéttel és a szósz valami fergeteges volt. De nem is az a sima fokhagymás, más volt mint a megszokott, egy kis kaporral volt talán megspékelve. Egyébként csakúgy mint a hely, a pizzák is a görög istenekről kapták a nevüket, példának okáért a Poszeidon a tengergyümölcsei pizza. Ötletes.

 

 

A baconbe göngyölt csirkemell kétpofáratömősre sikerült, azzal a füstölt sajtos mártással nagyon el lett találva, pedig ezen a ponton egy darab galuska nem sok, annyi nem fért volna már belénk, de nem volt mese, el kellett fogynia.

 

 

Új étterem, hatalmas választék, finom ételek és hatalmas adagok. Ez az a gatyagombolós jóllakás volt, de az is biztos, hogy megyünk még, mert hosszú még az az étlap, a menükről nem is beszélve. A kiszolgálásért is jár a pluszpont, hiába nem tudtunk dűlőre jutni lányos zavarunkban, a felszolgálóink nem csak, hogy elviseltek de végig nagyon kedvesek is voltak, ráadásul mindent iszonyat gyorsan el is készítettek nekünk.

 

Összességében nálunk minden fronton ötösre vizsgázott az új egység, jár az AJÁNLJUK plecsni, mindenképp próbáljátok ki.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!