2021. 09. 08., szerda, 08:10

Vegetáriánusok figyelem: Hamarosan érkezik a Meki műhúsos burgere

A vegetáriánus és vegán életmód világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvend, egyre gyakoribb téma a növény alapú étrend és persze a környezetvédelemmel együtt egyre menőbb vegánnak lenni is.

Az efféle táplálkozás pedig rést ütött a piacon, a hazai Burger King már jó ideje nyomul a zöldségalapú és a műhúsos burgereivel, így nem túl meglepő, hogy a McDonalds is beújít, és gondol a vegetáriánusokra is. Hamarosan érkezik a McPlant burger, az étteremlánc első zöldségalapú hamburgere.

A gyorséttermek pedig nem véletlenül kísérleteznek a műhúsokkal, kutatások szerint az üvegházhatású gázkibocsátás egynegyede az élelmiszeriparhoz köthető, a tenyésztett állatok közül pedig a szarvasmarha- és a bárányhús előállítása felelős a legtöbb káros anyag légkörbe jutásáért, így hosszú távon a jelenlegi termékkínálat fenntarthatatlan és nagyon úgy tűnik a műhúsoké a jövő.

Szinte teljesen húsmentessé válik a berlini egyetemek konyhája

Szinte teljesen húsmentessé válik a berlini egyetemek konyhája

Ahogy arról korábban írtunk a Volkswagen egyik németországi központja húsmentes konyhára tért át, ami kisebb felháborodást is keltett. Most újabb német intézmények tesznek hasonló lépéseket.

A Meki tehát nem az első a sorban, de valószínűleg nem is az utolsó. Az új szendvicset a műhúsos termékeiről ismert Beyond Meattel közösen készíti és elvileg ízre ugyan olyan lesz mint a marhahúsból készült társai.

Mi kíváncsian várjuk milyen lesz a burger, Ti kipróbálnátok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!