Egy Black Mirror epizód elevenedik meg a Facebook - Ray-Ben új okosszemüvegével

2021. 09. 10., Péntek, 11:03

Egy Black Mirror epizód elevenedik meg a Facebook - Ray-Ben új okosszemüvegével

via

A Facebook csütörtökön bemutatott szemüvege két kamerával van felszerelve, amikkel fotókat és videókat is készíthetünk. Ezek a tulajdonságok azonban akkor lesznek igazán izgalmasak, miután rápillantunk a szemüvegre, melynek teljesen átlagos külseje van. Nekünk erről az a Black Mirror rész jutott eszünkbe, amelyikben a fejbe ültethető chip képes minden látott eseményt rögzíteni és visszajátszani.

A kamerák 5 megapixelesek, a készülék belseje egy Qualcomm Snapdragon processzort rejt, van benne hangszóró, touchpad és három mikrofon. Az első tesztek alapján a kamera ahhoz képest, hogy 5 megapixeles, meglepően jó képet ad, és viszonylag rázkódásmentes felvételt lehet vele készíteni.

A beépített hangszóróknak köszönhetően audio tartalmakat is hallgathatunk vele, valamint fogadhatjuk a beérkező hívásokat. A cég többféle színben dobja majd piacra a kütyüt, ami 299 dollárba kerül majd. Ez nagyjából 88 ezer forintot jelent, ami elsőre nem sok, egy drágább, minőségi márkás napszemüveg sem sokkal olcsóbb. 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: