2021. 09. 21., Kedd, 12:07

Ez van ha szó szerint felnyomják az agyadig a PCR tesztet - Hónapokig szivárgott egy cseh férfi agyvize

Úgy érezte náthás mert folyamatosan folyt az orra. Kiderült, hogy az agyvize szivárog.

Ritka de veszélyes esetről tájékoztatott a Live Science: egy cseh férfi koronavírusteszt után orrfolyást tapasztalt, ez pedig hónapokig nem is szűnt meg, így orvoshoz fordult. A férfinél CT-vizsgálatot alkalmaztak, ezután pedig egy szakrendelő keresett fel, ahol részletesen beszélt panaszairól.

A CT-felvételen jól látszódott, hogy a koronavírus teszt következtében megsérült a rostacsontja, ami az agy és orrüreg között található szivacsos szerkezet. A férfi arra panaszkodott, hogy jobb orrlyukából folyt valamilyen váladék, ez viszont agy-gerincvelői, azaz cerebrospinális folyadék (CSF) volt.

A férfit meg kellett műteni, illetve antibiotikumos kezelést kapott, hogy ne legyen agyhártyagyulladása. A felépülést követően megszűntek a panaszok, viszont arra panaszkodott, hogy jobb orrlyukával azóta sem érez szagokat.

A rosszul elvégzett Covid-teszteknek ez nagyon ritka mellékhatása, két esetben olyan embereknél fordult elő, akiknek sérült volt a koponyájuk, a cseh férfinak nem volt ilyen problémája.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: