2021. 09. 24., péntek, 12:06

Hétvégi sorozatajánló: Túlélés, pénz, kapzsiság - Ilyen a Squid Game

Nem telt el egy hét mióta a Squid Game a Netflix menüjére került, máris milliók nézték meg.

A Squid Game egy dél-koreai túlélős dráma sorozat kilenc epizóddal. A történet Seong Gi-hunnal kezdődik, aki hatalmas adósságokat halmozott fel, mind bankoktól, mind uzsorásoktól. A férfi nagy összeget szakít egy lóverseny fogadással, ám megjelenik egy banda, akiknek nem kevés pénzzel tartozik, menekülés közben pedig egy tolvaj kiveszi a zsebéből a pénzt. Seong tudja, hogy élete már-már jelentéktelen, idős anyjával él, nincs munkahelye, kislányát pedig volt felesége neveli egy gazdag mostohaapával.

 

A főszereplő jelentkezik egy játékba, amiről semmit nem tud, csak azt, hogy rengeteg pénz ütheti a markát. A játék helyszínén altatásból ébred, ahol vele együtt 456 játékos várakozik a játékra, amiről semmit nem tud. A sorozatban a versenyek tulajdonképpen gyerekjátékok, akinek nem sikerül egy-egy játékot abszolválni, az meghal. A tét óriási, nagyjából 38 millió euró a díj, amire minden játékosnak szüksége van, hiszen legtöbbjüknek óriási tartozása van.

 

Ez a sorozat annyira leköti a nézőt, hogy muszáj egymás után darálni a részeket, mert gyomorgörcs nem engedi, hogy ne tudjuk mi fog történni a következő részben. Társadalomkritikának sem utolsó a sorozat, hiszen hihetetlen miket képesek megtenni az emberek pénzért.

Ti nézitek?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!