2021. 09. 28., Kedd, 10:25

Magyarországon is elindult a Revolut Bank

A Revolut már Magyarországon is 500 ezer felhasználóval rendelkezik.

A Revolut elindítja a Revolut Bank nevű szolgáltatást a hazai piacon is. Az átjelentkezés ingyenes, ezután pedig 100 ezer eurós összegig betétbiztosítást élvezhetnek, ám a későbbiekben további szolgáltatásokkal – hitelkártya-hitellel és személyi hitellel - bővülhet a nyújtott szolgáltatások köre – írja a Portfolio.

Az MNB felhívta a figyelmet arra, hogy a Revolut Bank az eddigi információk szerint a litván nemzeti bank felügyelete alá tartozó határon átnyúló intézményként, nem pedig önálló leánybankként indul el Magyarországon. A hazai ügyfelek betétbiztosítási, fogyasztói vagy elszámolási jogvitájukat nem itthon, hanem Litvániában (várhatóan litván, illetve angol, nem pedig magyar nyelven) intézhetik. A jegybankot "fogadó országbeli" felügyeletként csak korlátozott fogyasztóvédelmi jogosítványok illetik meg. 

A kedvező folyamatok nem lehetnek ellentétesek a hazai ügyfelek érdekeivel. Az MNB ezért üdvözlendőbbnek tartaná, ha a Revolut Bank magyarországi székhellyel, tőkeerővel, és a hazai jegybank felügyelete alá tartozó leánybankként végezné tevékenységét itthon. A cég több mint 16 millió ügyféllel rendelkezik, ma Magyarországon is elkezdték használni az európai banki engedélyt, így már a 14. országban használják a Revolut Bank szolgáltatást.

Ti is használjátok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: