99.97%-os tisztaságot ígér ez az új lézeres porszívó, ami már itthon is kapható

2021. 09. 29., szerda, 10:57

99.97%-os tisztaságot ígér ez az új lézeres porszívó, ami már itthon is kapható

A Dyson V15 Detect a márka eddigi legerősebb modellje, mely a szívóereje mellett azzal keltett feltűnést a piacon, hogy a porszemcsék méretét és mennyiségét is monitorozza lézerével, amit LCD képernyőjén valós időben nyomon is követhetünk. A gyártó szerint a V15 az allergének 99,97 százalékát képes magába zárni.

Az adatokat a a bemeneti nyílásnál található szenzor biztosítja, amely folyamatosan méri és számolja a porszemcséket, másodpercenként akár 15 ezres mintavételi gyakorisággal. A készülék tetején lévő LCD képernyőn pedig valós időben követhetjük a minielemzést:

 

 

Mikor a szenzor komolyabb szennyeződést érzékel, automatikusan növeli a szívóerőt. Amikor csökken a porkoncentráció, akkor a szívóerő visszaáll a korábbi szintre, így csökken a porszívó üzemideje, amit feltöltésenként 60 percesnek ígér a vállalat. A V15 Detect másik érdekessége a lézer, mely a szabad szemmel nem látható port is láthatóvá teszi, így a fent részletezett érzékelőn túl a felhasználó maga is megbizonyosodhat arról, hogy hatékonyan takarít.

 

A porszívó 240 wattos szívásteljesítménnyel működik, ötfázisú szűrőrendszere pedig a Dyson szerint akár 0,3 mikron nagyságú mikroszkopikus részecskék és allergének 99,97 százalékát képes magába zárni.A magyar piacra 260 ezer forintos áron behozott eszköz érdekessége még a Hair Screw nevű megoldás: a szívófejbe olyan, tölcsér alakú hengerkefét építettek, ami megelőzi a hajszálak és más hasonló szennyeződések felcsavarodását, és a portartályba görgeti a hajat.

 

Kipróbálnátok? 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!