2021. 10. 06., szerda, 11:03

Bergendy horrorfilmjét nevezi Magyarország az Oscarra

Az Amerikai Filmakadémia szabályzata szerint a jövő márciusban 94. alkalommal átadandó Oscar-díjakra a nemzetközi film kategóriában minden ország egy mozifilmet nevezhet azok közül, amelyeket 2021. január 1. és december 31. között mutatnak be az adott országban.

Az Oscar-díjra nevező bizottság Bergendy Péter Post Mortem című filmjével képviselteti Magyarországot a 94. Oscar-versenyben a nemzetközi film kategóriában. A Post Mortem eddig 13 rangos díjat nyert, illetve világszerte megvásárolták a forgalmazók.

Tudományosan vizsgálták melyek a legfélelmetesebb horrorfilmek, mutatjuk a listát

Tudományosan vizsgálták melyek a legfélelmetesebb horrorfilmek, mutatjuk a listát

Van-e a horrorfilmeknek királya? Ha pedig van akkor mi alapján döntjük el? Az új horroroknál sokszor felmerül, hogy bezzeg régen jobbakat csináltak. Mi lettünk ellenállóbak ahogy felnőttünk esetleg már nem tudnak újat nyújtani az ijesztő filmek, és csak a jumpscare a fő...

A döntést a Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága hozta melyek, tagjai között Káel Csaba, Kálmán András, Pesti Ákos, Fonyódi Tibor, Bereczki Csaba az NFI Nemzetközi igazgatója, Deák Kristóf filmrendező és Novák Emil operatőr vettek részt. A bizottság 20 idei magyar mozifilm közül választotta ki a Post Mortem-et. Az Oscar-jelölteket 2022. február 8-án hozzák nyilvánosságra.

A hazai mozikban október 28-tól láthatjuk a filmet.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!