2021. 10. 08., péntek, 10:30

5025 liter alkoholt semmisített meg idén a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai 5025 liter alkoholt semmisítettek meg a közelmúltban; a korábban lefoglalt ismeretlen eredetű italokból a folyamat végén biogáz lesz, ami hőenergiaként hasznosul.

A pénzügyőrök az elmúlt időszak ellenőrzésein mintegy hétszáz esetben foglaltak le ismeretlen eredetű alkoholt Nyugat-Magyarországon. A lefoglalt jövedéki termékeket kötelező megsemmisíteni, ha birtoklásuk nem szabályszerű. Az alkoholtermékek egy központi áru- és bűnjelraktárba kerülnek, majd idővel elrendelik megsemmisítésüket.

A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. telephelyén az 5025 liter alkohol szennyíziszappal történő elegyítését követően, rothasztó tartályokba került, majd egy hosszas biológiai folyamat során biogáz lesz belőle és hőenergiaként hasznosul.

Idén január és augusztus között lefoglalt termékek megsemmisítése elegyítéssel kezdődött: harminc pénzügyőr a különböző palackokban, üvegekben tárolt alkoholt nagy tartályokba öntötte össze, majd hatósági zárral látták el azokat. 

Pedig biztos lett volna jelentkező az elfogyasztására.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!