2021. 10. 12., Kedd, 21:06

European Youth Event 2021 - Strasbourgban járt a 82nullanulla csapata

Ahogy azt a szemfülesek a social feedünkről és az Instagramunkról kiszúrhatták, a 82nullanulla tíz fős csapatával október 8. és 9. között részt vett az Európai Parlament European Youth Event 2021-en Franciaországban, Strasbourgban. A projekt az Európai Unió támogatásával jöhetett létre.

A két nap alatt bejárhattuk az Európai Parlament strasbourgi épületét, valamint megismerhettük az intézményrendszer működését.

program szakmai része a délelőtt-délután folyamán játszódott le, míg az esti órák fesztiválszerű hangulatban teltek. A szakmai programok széles spektrumot fedtek le a mentális higiéniától, az LMBTQAI+ és a kisebbségi jogokon keresztül, az anti-fast fashion divatshow-ig. Emellett, a délutáni és esti órákban fiatal európai zenészek kaptak lehetőséget arra, hogy fellépjenek, de napközben a Chill Zone-ban deep house DJ set volt.

A programok során lehetőségünk nyílt beszélgetni az Európai Parlament képviselőivel és a fiatalok is megoszthatták egymással véleményüket. A projekt zárónapján fiatalok által kezdeményezett ötletekre és programokra is lehetett szavazni az erre kijelölt platformon keresztül, mely kezdeményezések a Parlament asztalára kerülnek.

Emellett persze a csapatnak egy kis turistáskodásra is ideje volt, bejártuk Strasbourgot, de Párizsban is megfordultunk. Összességében annyit tudunk mondani, hogy jövőre ugyancsak részt veszünk a projekten, és erre mindenkit bátorítunk!

A részletes beszámolót pár napon belül posztoljuk, ha kíváncsiak vagytok a programra, lessetek rá a honlapjukra, vagy az Instagram feedre.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: