2021. 10. 12., kedd, 10:06

Több, mint másfél millás volt a kár - Börtönbe kerülhet a veszprémi porcelánszobor megrongálója

Kétrendbeli rongálás és garázdaság miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki tavaly nyáron a belváros egyik körforgalmában álló, herendi porcelánból készült életfa szobrot összetörte.

A vádirat szerint a 22 éves férfi még 2020. augusztus 12-én, hajnalban, kővel dobálni kezdte a porcelánból készült köztéri szobrot, melynek következtében annak világítást rejtő több stilizált gyümölcse is összetört. A férfi ekkor futva távozott a helyszínről, ám rövidesen visszatért és újból dobálni kezdte a szobrot, mellyel a herendi manufaktúra tulajdonát képező alkotásban közel 1,7 millió forintos kárt okozott.

 

 

A vádirat szerint a férfi pár nappal korábban, Székesfehérváron is hasonló módszerrel követett el rongálást, amikor kövekkel és üvegpalackkal dobálta meg a Székesfehérvári Törvényszék ablakát, amely betörött, s ezzel mintegy 58 000 forint kár keletkezett.

 

Az ügyészség a nyomozás ideje alatt hosszabb ideig letartóztatásban volt férfival szemben most börtönbüntetés kiszabására és a közügyek gyakorlásától történő eltiltásra tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!