2021. 10. 22., Péntek, 13:18

6 furcsa múzeum Európában, amikre eddig nem gondoltál, hogy létezhet

Minél furcsább, annál jobb? Talán ez lehetett a fő gondolat ezeknél az európai múzeumoknál, hiszen itt nem a megszokott témákkal találkozhatnak a látogatók. Ha elég volt a Louvre és más egyéb kulturális galériák, múzeumok, akkor mutatjuk a legmeghökkentőbbeket.

Megszakadt Kapcsolatok Múzeuma – Zágráb, Horvátország

A megszakadt kapcsolatok múzeuma különleges és szokatlan. Elkötelezett a sikertelen szerelmi kapcsolatok iránt. Nagyon érdekes téma és történet, amelyet valójában nehezen tudunk összekapcsolni a múzeumokkal. Ennek a múzeumnak azonban megvan a maga története és közönsége. A megszakadt kapcsolatok múzeuma a volt szerelmesek személyes tárgyait mutatja be, rövid leírásokkal együtt. Kezdetben utazó gyűjtemény volt adományozott tárgyakkal, majd a gyűjteményt rövid időn belül Zágráb állandó helyezték el.

Can Ginebreda erdő avagy az erotikus szobrok erdei múzeuma – Porqueres, Spanyolország

Xicu Cabanyes katalán művész alkotásai egyszerre akarják elcsábítani és megijeszteni az embereket. A groteszk alkotások végig kísérik a Can Ginebreda parkot, ahol olyan szobrok is vannak, mint nők szülés közben, fenekek, hermafroditák és egyéb érdekességek.

Kapucínusok katakombái – Palermo, Olaszország

A palermói katakombákat a világ legfélelmetesebb helyei között tartják számon, nem véletlenül, ugyanis körülbelül nyolcezer mumifikálódott holttestet őriznek, melyek közül az elsők a 15. századból származnak. A Convento dei Cappuccini (Kapucinus katakomba) Palermo legszokatlanabb és legkomorabb nevezetessége. A katakombákban holttestek sorai lógnak vagy dőlnek ijesztő helyzetekben. Híres lakói is vannak, közöttük Lorenzo Marabitti és Filipo Pennino szobrászok, Tunisz királyának katolikus hitre áttért fia, illetve Velázquez, a spanyol festő és felesége.

Temetkezési kocsik múzeuma – Barcelona, Spanyolország

Elsőre tényleg szokatlan, de belegondolt már valaki, hogy milyen eszközökkel szállították az elhunytakat a múltban? Ebben a múzeumban különféle temetkezési kocsikat lehet megtekinteni, többek között azokat is, amelyekkel a királyi család halottjait szállították.

Kenyérkultúra múzeuma – Ulm, Németország

A múzeum megvan győződve arról, hogy kenyér nélkül sehol sem lenne az emberi civilizáció. Talán a legfurcsább az egészben az a tény, hogy valójában nincs kenyér a kiállításon – tehát ha valami tanulságos falatozásban reménykednél, nincs szerencséd. A látogatók megnézhetik a sütőeszközök lenyűgöző kiállítását, megcsodálhatják a kenyérrel kapcsolatos művészeteket és megismerhetik a kenyér fontosságát az élelmezésbiztonság szempontjából.

Haj Múzeum – Avanos, Törökország

Chez Gallip az országában híres fazekas, akinek egyik barátja 1979-ben elköltözött a városból emlékül pedig egy hajtincset adott a művésznek, akit ekkor megihletett a tincs. A múzeum egy barlangszerű pincében kapott helyet, ahol azóta már 16.000 tincs lóg.

Melyik a legérdekesebb?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: